perjantai 22. huhtikuuta 2011

Nightmare before Easter

Kyllä meinasi käydä köpelösti pääsiäisen lukunautintojen suhteen! Olin eilen menossa kirjastoon lainaamaan iiison kasan kirjoja lomalle, mutta se pirulainen olikin sulkenut ovensa jo klo 15. Paniikkihan siinä ehti kehkeytyä. Pahimmassa tapauksessa luettavana olisi ollut vain muutama ei-luettu kirja omista kokoelmistamme, yksi Ian McEwanin kirja ja vanha nuortenkirja Anne-tytöstä. Eli toisin sanoen olisin joutunut tyytymään joihinkin kirjoihin. Ja sehän ei missään nimessä käy, kun on tällainen hieno lomaputki alkamassa.

Eilen illalla katseeni kuitenkin osui ikkunalaudallemme, jossa pinossa kököttää tämän kevään uutuuskirjojen ennakkokappaleita. Halleluja! Olen säästellyt kirjoja, koska ne löytyvät kätevästi kotoa. En siis oikein osaa tarttua kirjoihin, joiden hankkimisen suhteen ei tarvitse nähdä vaivaa:) Pääsiäiskatastrofi onnistuttiin siis välttämään ja nyt voinkin heittäytyä lukemaan esimerkiksi Tahraa, Majakkamestarin tytärtä tai Orapihlajapiiriä. Huh.

Muutamat suunnitelmat menivät silti uusiksi. Huhtikuun viimeisen viikon piti olla pyhitetty lastenkirjallisuudelle, mutta koska minulla ei ole mitään lastenkirjaa maanantaiksi niin tehoviikko siirtyy toukokuun alkuun. Ehkä tässä on onni onnettomuudessa, sillä postauksia olisi tullut liikaa, kun huhtihaastekin on vielä voimissaan ensi viikolla. 

Nyt tuli taas huomattua, miten iso osa elämää kirjallisuus on juuri nyt. Miten olisin selvinnyt neljä päivää ilman mieluista lukemista?! Menojakin on ihan tarpeeksi, mutta kyllä kirjan seuraa olisi tullut kaipailtua aina aamuin ja illoin. Onneksi ainakaan tällä kertaa ei tarvinnut selvittää miten loma sujuu ilman kirjakaveria.

Mitä te muut aiotte lukea pääsiäispyhinä vai pidättekö taukoa lukemisesta?

4 kommenttia:

 1. Ei mitään taukoja! :) Aioin nimenomaan LUKEA, kun kerrankin on vähän paremmin aikaa. Mukavia pyhiä!

  VastaaPoista
 2. :) Taukoilu on minullekin tuntematon käsite:)

  VastaaPoista
 3. Mulla on kriisi, kun en tiedä, paljonko tartten lukemista seuraavaksi kahdeksi viikoksi Itävaltaan. Vaikee ennustaa, paljonko siellä on aikaa lukea. Ja paljonko on tilaa kirjoille matkalaukussa :D

  VastaaPoista
 4. Suketus: Hmm. Luulisi että kirja tai pari riittäisi. Siellä on varmaan niin paljon muitakin virikkeitä ja vaikka lehtiä ostettavissa. Viiden yön Barcelona-reissulla en ehtinyt lukea kuin pari-kolmekymmentä sivua. Ja kirjana oli vielä Pistoolirapu, joka oli hurjan mielenkiintoinen. Hauskaa matkaa!

  VastaaPoista