tiistai 12. huhtikuuta 2011

Day 12 – A book you used to love but don’t anymore

Olen yleisesti ottaen todella uskollinen rakastamilleni asioille, joten en usko missään vaiheessa hylkääväni to-del-la rakastamiani kirjoja. Kerran Potter-fani, aina varmasti Potter-fani ja niin edelleen.

Pidin kuitenkin joskus kolme neljä vuotta sitten Sidney Sheldonin jännityskirjoista. Tämä kuuluu sarjaan luurankoja kaapissani:D En kuitenkaan lukenut tuolloin yhtä paljon kuin nykyään, joten yritin lukea mahdollisimman paljon todella hyviä (siis myös raskaita) kirjoja ja niiden välissä piti nollata päätä. Nollaukseen löysin Sheldonin kirjat ja kun ensimmäinen oli tosi hyvä niin huomasin jääneeni koukkuun.

Pikkuhiljaa huomasin Sheldonin kirjoittavan aika yksinkertaisia jännäreitä ja että olin moukan tuurilla onnistunut lukemaan ensimmäisenä hänen ilmeisesti parhaan tuotoksensa. Hermothan siinä sitten jossain vaiheessa meni, asiaan vaikutti esimerkiksi hänen päähenkilönsä, jotka ovat aina kauniita, älykkäitä ja hoikkia. Nykyään en siis enää viitsi tuhlata aikaa Sheldonin kirjoihin. Oli virkistävää huomata, että leppoisan lukukokemuksen voi saada muillakin jännityskirjoilla. Tulen kuitenkin aina muistelemaan lämmöllä lukuhetkiä Kerro minulle unesi -kirjan parissa.

2 kommenttia:

  1. Tuo sinun luurankosi on hurjan hauska. :) Silloin kun olin lukiolainen (jo liki 20 vuotta sitten), Sheldonin kirjat olivat kovassa huudossa ja minäkin luin niitä muutaman. Nautin niiden lukemisesta ihan oikeasti, mutta en voisi enää kuvitellakaan lukevani niitä nyt.

    Parempia lukuromaaneja onneksi löytyy pilvin pimein. Itse lopettelin eilen yhden lukuromaanin, joka oli varsin laadukas omassa kategoriassaan.

    VastaaPoista
  2. Wikipediakin tiesi kertoa, että Sheldon on Guinnessin ennätysten kirjan mukaan kaikkien aikojen käännetyin kirjailija. Ei kai siis ihan turha heppu sittenkään, vaikka itse tosiaan pidän hänen teoksiaan jännityskirjojen harlekiinina:) Mutta kiva kuulla, että joku muukin on onnistunut haksahtamaan Sheldoniin ainakin hetkellisesti:)

    VastaaPoista