keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Day 13 – Your favourite writer

Pidän lempikirjailijanani John Irvingiä. Tämä on sikäli hassu valinta, sillä en ole lukenut läheskään kaikkia hänen kirjoittamiaan kirjoja, itse asiassa vasta murto-osan niistä. Syystä tai toisesta panttaan hänen tuotoksiaan ja luenkin niitä ehkä yhden per vuosi. Joka kerta hänen kirjansa ovat kuitenkin onnistuneet tekemään lähtemättömän vaikutuksen minuun. Muistan selkeästi enemmän hänen kirjoistaan kuin monista muista. Toki Irvinginkin kirjoista on tullut vastaan todella hyviä ja sitten ihan hyviä. Mutta joka kerta jotakin on liikahtanut tuolla sydämen tienoilla.

Huhtihaasteessa olen pyrkinyt vastaamaan kysymyksiin aina yhdellä teoksella tai kirjailijalla. Teen nyt pienen poikkeuksen, koska haluan mainita myös muut lempikirjailijani. Heitä ei ole kovin monta, mutta jokainen kirjailija on sellainen, jonka koko tuotannon lukisin enemmän kuin mielelläni: Margaret Atwood, J.K. Rowling ja L.M. Montgomery.

4 kommenttia:

 1. Arvaa, kenet aion mainita tämän kirjan kohdalla? ;-)

  Olen lukenut kaikki suomennetut Irvingin kirjat ja voin sanoa, että Neljättä kättä lukuunottamatta ne kaikki ovat hyviä. Moni varmasti pitää myös Neljännestä kädestä, mutta minulle kirja oli pettymys.

  VastaaPoista
 2. Minä olen toistaiseksi lukenut vain Oman elämänsä sankarin, Ystäväni Owen Meanyn, Kunnes löydän sinut, Kaikki isäni hotellit ja Leski vuoden verran.

  Seuraavaksi olisi tarkoitus tarttua Garpin maailmaan, mutta odottelen edelleen sitä täydellistä hetkeä.

  VastaaPoista
 3. Jee Sonja! Irving-jengi on paras jengi! Oli kyllä jäätävän makeeta viime kesänä, kun Mr. Irving oli käymässä Suomessa ja signeerasi Viimeinen yö Twisted Riverillä -teostaan Helsingin Akateemisessa. Polvet meinas mennä alta kun tuli oma vuoro, mutta jonkun lattean kommentin sain kuitenkin suustani puserrettua. Ja olin niin myyty, niin myyty!

  Niin ja mun ylin suosikki Irvingiltä on ehdottomasti Oman elämänsä sankari, mutta kaikki muutkin ovat vieneet mukanaan. Sirkuksen poika on vielä lukematta ja mäkin säästelen sitä.

  VastaaPoista
 4. Mulla taitaa olla kirjailijoiden suhteen ehkä vähän sama juttu kuin muusikoiden kanssa: en oikeastaan ole kovin kiinnostunut heistä itsestään. Toki olisi kiinnostavaa joskus tietää jonkun kirjan tekoprosessista enemmän ja että mitä kirjailija on milläkin ratkaisulla hakenut, mutta oikeastaan muuten en edes muista kirjailijoiden olemassa oloa:)

  VastaaPoista