lauantai 9. huhtikuuta 2011

Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving

Lukutottumuksistani sen verran, että yleensä vain klassikot ovat sellaisia, joista minulla saattaa olla vahvat ennakkoluulot ennen lukemista. Ja niistäkin yllättävän moni onnistuu yllättämään iloisesti. Uuden kirjallisuuden suhteen pelin henki on vallan toinen: tartun vain niihin kirjoihin, joista uskon pitäväni. Uudemmista kirjoista vain harvat ovat poikkeus tähän sääntöön. Vuodessa muutama uutuus tulee luettua ihan vain siksi, että haluan selvittää miksi kyseisestä kirjasta kohistaan niin paljon.

Tämän päivän valinta on Sinuhe Egyptiläinen. Siinä on kirja, josta en uskonut pitäväni, mutta johon tykästyinkin sitten suuresti lukemisen edetessä.

Päätin pari kolme vuotta sitten, että minulla olisi aikaa ja energiaa lukea joku kunnon tiiliskiviklassikko ja päädyin Sinuheen. Odotuksia ei tosiaan ollut juuri lainkaan - ainakaan positiivisessa mielessä. Olinkin ihan täpinöissäni, kun huomasin kuinka mukaansa tempaava ja kiinnostava kirjan historiallinen tarina oli. Yksi parhaista klassikoista, jotka olen lukenut. Kannustaisinkin kaikkia kokeilemaan kirjan lukemista. Pahimmillaan se ei kiinnosta ja kirjan voi jättää kesken, mutta parhaimmillaan kirja palkitsee lukijan mielettömällä lukukokemuksella.

2 kommenttia: