sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Day 10 – Favourite classic book

Selailin klassikkolistauksia läpi ja huomasin, että mukaan on päässyt monia aika tuoreitakin kirjoja, kuten John Irvingin tuotantoa. En kuitenkaan osaa pitää niitä ihan klassikkojen klassikkoina, vaan tuntuu että tänään pitää valita joku vanha kirja. Sinuhe Egyptiläinen olisi sopinut parhaaksi klassikoksikin, mutta eihän samasta kirjasta kannata kahta kertaa kirjoittaa. Päivän valintani on siis Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo.

Yläasteella ja lukiossa meitä oli pieni tyttöjoukko, jonka kanssa oli hauskaa kokoontua katsomaan Ylpeys ja ennakkoluulo -tv-sarjaa pimeinä syysiltoina. Toki illanviettoomme kuului myös runsas teenjuonti. Klassikkotarina on paitsi ihana, herättää myös hauskoja muistoja noilta illoilta. Varsinkin mr Collinsille tuli naurettua oikein makeasti. Luin kirjan samoihin aikoihin ja pidin siitäkin kovasti. Yhdelle tytöistä kirja oli kovinkin tärkeä ja hän osasi siteerata pitkiä pätkiä tekstiä englanniksi. Ihan noin paljon en itse hurahtanut, mutta voisin kuvitella lukevani kirjan joskus uudelleen, kun aika on sopiva. Tämä on jo iso myönnytys ihmiseltä, joka ei yleensä palaa samoihin kirjoihin uudelleen. Tv-sarjan olen puolestani nähnyt lukemattomia kertoja ja siihen palaan varmasti taas uudelleen joku päivä - toivottavasti tyttökavereiden kera. Olen nauttinut ajankuvauksesta Austenin muissakin romaaneissa, mutta Ylpeys ja ennakkoluulo on hänen teoksistaan kuitenkin ehdoton suosikkini.

2 kommenttia:

  1. Minäkin mietin klassikkokirjaksi jotain Irvingiltä. Mutta Irvingiä on jo muutenkin tulossa, varmaan useampaankin kohtaan, joten täytyi ottaa jotain muuta :--D

    Tykkäsin myös Ylpeys ja ennakkoluulosta, mutta en niiiin paljon. Hieman petyin nimittäin! Enkä edes tiedä miksi, ei vain iskenyt. Enemmän olen tykännyt elokuvaversiosta (siitä missä on Keira Knightley) ja tv-sarjasta :--)

    VastaaPoista
  2. Ylpeys ja ennakkoluulo pääsi minullakin päivän lempiklassikoksi!

    VastaaPoista