perjantai 8. huhtikuuta 2011

Day 08 – Most overrated book

Kirja, jonka klassikkostatusta en jaksa ymmärtää on ykkösinhokkini Sieppari ruispellossa.

No, teos on varmasti paikkansa ansainnut klassikkolistoilla. Syitä listautumiselle on yritetty avata minulle yhden jos toisenkin kerran. Mutta kun kirjan päähenkilö on maailman ärsyttävin teinikovis! En jaksanut ymmärtää tietyntyyppisiä koviksia yläasteella, miksi jaksaisin sympatiseerata samanlaisia ihmisiä kirjallisuuden piirissä? Kyllä se on yleispätevän kiva käytös, joka ainakin minuun vetoaa enemmän kuin lapsellinen näsäviisastelu ja asennevammat. Ja joo joo, kasvava nuori kokeilee rajojaan ja aina ei ole niin helppoa ja välillä täytyy päästä vähän *ittuilemaan ja niin edelleen. Mutta ei mene silti läpi.  

Onneksi kirjan lukemisesta on jo vuosia, pahimmat traumat ovat vaipuneet hämärän peittoon. Toisaalta olisi ollut hyvä, jos lukukokemus olisi tuoreempi, niin osaisin perustella inhoani tarkemmin. Nythän tästä tuli vähän sellainen lapsellinen paasaus kirjasta, joka oli minusta huono:)


6 kommenttia:

 1. Pakko nousta heti puolustamaan siepparia, kun se kerran on tuoreessa muistissa! Eihän se poikaparka mikään kovis ole. Oman itsensä etsimistä ja veljen kuoleman käsittelemistä, niin itse sen näkisin. Hmmm...

  VastaaPoista
 2. Valitsin saman kirjan :D Minustakin päähenkilö oli todella ärsyttävä. Omana aikanaan varmasti kohahdutti, ei enää.

  VastaaPoista
 3. Hyvä! Vihdoin uskallan tunnustaa yhden asian, en ole päässyt tätä kirjaa loppuun saakka ja kirjabloggaajana minun on ollut vaikea kertoa tätä "ääneen". Nyt se on sanottu. :)

  VastaaPoista
 4. Tämä voisi olla omakin valintani tähän sarjaan :-)! Tänään myös Lukuisa-blogissa Sieppari sai kylmää kyytiä.

  VastaaPoista
 5. Raisa: Olinkin varma, että sinulta saan vastalauseen:D No, olisi kieltämättä ihan hauskaa joskus vuosien päästä palata kirjaan ja yrittää lukea sitä myötämielisemmin. Jos itsekin voisi suhtautua päähenkilöön paremmin. Mutta kyllä tämän inhon pohjalla on ns. vahvat periaatteet: jos joku heittää roskan maahan, suutun ja on ihan sama mikä tragedia tuolla roskaajalla on takanaan, koska en silti ärsyttää typerä käytös. Samaa logiikkaa käyttäen Sieppari käyttäytyi asennevammasesti ja se ärsytti - ihan sama mikä tragedia sillä taas oli käytöksen takana. Mahtava vertauskuva:D

  Laura, Katja, Paula: Hauskaa, että löytyy kohtalotovereitakin. Toisaalta tämä kirja on aika keskiverto, jännää miten moni pienestä porukasta on nostanut tämän yliarvostetuksi kirjaksi. Kun onhan niitä monia muitakin kirjoja, jotka ovat vaikeaselkoisempia, tylsempiä ja pidempiä.

  VastaaPoista
 6. Tässä on kirja jota en aio ikinä lukea. Joka kerta kun näen tästä kerrottavan jossain, oli sävy sitten positiivinen tai negatiivinen, olen entistä vakuuttuneempi siitä että olisin valmis heittämään kirjan takkaan viimeistään toisella sivulla. ;)

  VastaaPoista