tiistai 19. huhtikuuta 2011

Day 19 – Favourite book turned into a movie

Yläasteella ollessani kirjekaverini suositteli minulle erikoisella nimellä varustettua elokuvaa Paistetut vihreät tomaatit. Se teki minuun suuren vaikutuksen ja jäi mieleeni kummittelemaan varmasti siitäkin syystä, että näin sen noina vuosina vain sen yhden kerran.

Vuosia myöhemmin muutin Lahteen jatko-opiskelemaan ja suorastaan hyperventioin kirjastossa, kun löysin kyseisen elokuvan kirjaversion englanniksi. Parin vuoden sisällä olen onneksi saanut molemmat helmet kokoelmiini. Englanniksi teoksen nimi on vieläkin ihastuttavampi: Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe.

Suosittelen molempia versioita oikein oikein lämpimästi.

3 kommenttia:

  1. En ollut tajunnut, että tämä on alun perin kirja, mutta elokuvaa muistelen nyyhkyttävän liikuttavana!

    VastaaPoista
  2. Kirja on vielä astetta ihastuttavampi. Siellä on tarinan seassa esimerkiksi lehtiotsikoita, jotka enemmän tai vähemmän liittyvät tarinan henkilöihin tai heidän pieneen kyläänsä. Nuo lisäykset sopivat kuin nenä päähän.

    VastaaPoista
  3. Minullakin on tämä kaksikko hyllyssä odottamassa! :) Elokuvan olen nähnyt joskus kauan sitten elokuvateatterissa ja muistan pitäneeni siitä kovasti. Nyt haluaisin lukea kirjan ja katsoa leffan uudelleen sen jälkeen...

    VastaaPoista