perjantai 29. marraskuuta 2013

Kansankynttiläin kokoontumisajot -haaste suoritettu

Muistan olleeni todella innoissani tästä Maukkiksen lanseeraamasta kirjahaasteesta, sillä tietokirjallisuuteen on aina ollut hieman vaikeampi tarttua kuin kaunokirjallisuuteen. Aina ei suinkaan ole ollut näin, sillä varsinkin yläasteikäisenä suorastaan ahmin mielenkiintoisia muistelmia yms. Mitä lie tapahtunut vuosien varrella...

Nyt kun luin haastekuvauksen uudelleen, huomaan etten ehkä kuitenkaan suhtautunut haasteeseen ihan niin kuin olisi ollut tarkoitus. Maukkis kuvailee haasteen tarkoitusta näin: "Kansankynttiläin kokoontumisajoissa on tarkoitus kiinnostua maailmasta. Ottaa selvää jostakin, mikä on aina kiinnostanut, mutta jäänyt tutkimatta, tai vaihtoehtoisesti ottaa riski tutustumalla johonkin vaikkapa kouluajoilta traumaattiseen aiheeseen jonkin mukaansatempaavan tietokirjan avulla." Noh, en ihan tuolla periaatteella valinnut luettavia kirjoja, mutta riittääkö jos oli hauskaa lukiessa?

Valaistuksen tasoja oli haasteessa kolme ja niistä oletettavasti pääsin Hehkulamppu -tasolle. Luin yhdeksän kirjaa neljästä eri kategoriasta:

Yhteiskunta:
- Demick - Suljettu maa
- Xinran - Kiinan kadotetut tyttäret

Matkat:
- Mähkä - Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois
- Kankimäki - Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeasti

Historia:
- Virtanen - Noitanaisen älä anna elää

Elämäkerrat ja muistelmat:
- Murakami - Mistä puhun kun puhun juoksemisesta
- Tervo - Jääkaapin henki
- Schiff - Kleopatra
- Ruben - Onnellisuusprojekti

Siinä niitä nyt sitten on, aika monta vuoden parasta lukukokemusta mahtuu pieneen joukkoon. Suljettu maa oli tietenkin ihan älyttömän mielenkiintoinen ja tietokirjojen aatelia. Ihanasti hukassa inspiroi valtavasti nojatuolimatkailijaa ja Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeasti oli myös huikea lukukokemus. Siihen vielä vuoden the kirja eli Onnellisuusprojekti päälle, niin ei voisi olla lukutoukka onnellisempi.

Kiitos Maukalle innostavasta lukuhaasteesta!
 

3 kommenttia:

 1. Hupsistakeikkaa, nyt vasta minäkin sisäistin Maukan tehtävänannon. Tuli itsekin luettua sellaisia tietokirjoja, joita yleensäkin luen. No ehkä haasteeseen lukemani Miehen tyylikirja oli hyppäys tuntemattomaan ja sellaiseen maailmaan, jota en ole aiemmin yhtään ymmärtänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua haaste inspiroi kyllä siinä mielessä, että suurin osa näistä kirjoista olisi jäänyt lukematta/tutustuminen olisi siirtynyt myöhemmäksi.

   Poista
 2. Hauskanpito ehdottomasti riittää! En itsekään loppujen lopuksi hakeutunut yksinomaan vieraiden tai lähtökohtaisesti vaikeilta tuntuvien aiheiden äärelle. Oli yllättävän hauskaa kierrellä vaihteeksi tietopuolen palautushyllyllä ja hipelöidä mitä erilaisimmista aiheista käsitteleviä kirjoja. :D

  Harmittaa, että blogielämäni kuivui vähän kokoon kun töitä tuli yhtäkkiä niin paljon... olisi ollut kiva seurata tämänkin haasteen edistymistä tiiviimmin. Mutta kiitos kuitenkin koontipostauksesta, bongasin tästä heti viisi (!) kiinnostavaa kirjaa! Nyt on pakko käydä kaupassa (ja ehkä katsoa jakso Rillit huurussa -sarjaa), mutta jätän välilehden auki, jotta pääsen illalla lueskelemaan arvioitasi.

  VastaaPoista