perjantai 8. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteTarinoiden taikaa -blogin Tintti teki hyvin ja haastoi minut rakastumaan Edith Södergranin Runoja-kokoelmaan. Jännittää jo valmiiksi, koska uskon olevani eri aaltopituudella tämän runoilijan kanssa. Mutta katsotaan miten käy, haasteellinen tämä tehtävä tulee ainakin olemaan, sen voin luvata!:)

Haasteen ideanahan on se, että bloggari haastaa toisen bloggarin lukemaan jotakin sellaista, jota hän ei ole vielä lukenut.

Säännöt: Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?
 1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan.
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi.
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

Selailin hieman lukupäiväkirjaani ja Tintin blogin luettuja ja lukemattomia kirjoja. Tintti on kova tyttö lukemaan kotimaista kirjallisuutta, ja esimerkiksi lanseeramani Kotimaisen kirjallisuuden aarrejahti vaikuttaa etenevän Tintillä hieman parempaa tahtia kuin haasteen emännällä, kröhöm:) Ulkomaisestakin kirjallisuudesta haastajani pitää, ja näyttäisi siltä, että hän on kiinnostunut maltillisesti myös vieraista kulttuureista kertovista kirjoista. Näin ollen haastan Tintin lukemaan yhden kaikkien aikojen suosikkikirjoistani eli Lisa Seen Lumikukka ja salainen viuhka. Kirjassa liikutaan 1800-luvun Kiinassa ja se kertoo kahden ystävättären tarinan lapsuudesta vanhuuteen. Lisa See tarjoaa mielestäni lukijalle helposti lähestyttävän lukuromaanin, kauniin kertomuksen ystävyydestä ja mielenkiintoista ajankuvaa. Hauskoja lukuhetkiä siis Tintille! (Ja ilmoitathan, jos olet jo lukenut kirjan.)

Siirrän haasteen eteenpäin ensinnäkin Kuristava kirsikka -blogin Rozille, joka lukee paljon hyviä jännäreitä. Kuitenkin yksi jännityskirjallisuuden huippu (minun mielestäni) kirjabloggaajalta listaltaan puuttuu, ja tämä virhe on korjattava hetimiten! Näin ollen haastan Rozin lukemaan Lincoln Childin ja Douglas Prestonin Ihmeiden kabinetti -kirjan, joka esittelee lukijoille erikoisagentti Pendergastin. Kirja on pullollaan jännittäviä käänteitä, yllättävän moniulotteisia henkilöhahmoja ja hieman historian havinaa Ihmeiden kabinetin muodossa. Kaiken kruunaa hieman erikoisempi päähenkilö, josta ei heti paljastetakaan kaikkea. Jännittäviä lukuhetkiä, Roz! (Ja ilmoitathan, jos olet jo lukenut kirjan.)

Siirrän haasteen eteenpäin myös Mainoskatko-blogin Elegialle, jonka suosikkeihin on päässyt monta laadukasta lukuromaania. Hänet haluaisin haastaa lukemaan Margaret Atwoodin Nimeltään Grace (Alias Grace) -kirjan, jossa perehdytään 16 vuotta vankilassa istuneen Gracen elämään. Onko hän todella tehnyt raa'an kaksoismurhan, josta häntä syytetään? Tämä on suosikkini Atwoodin kirjoista, toivottavasti Elegiakin pitää tarinasta! Muuten yli 600 sivuinen kirja voi tuntua aikamoiselta haasteelta:) (Ja ilmoitathan, jos olet jo lukenut kirjan.)

9 kommenttia:

 1. Oi voi, toivottavasti en haastanut liian pahaan;) Södergran on yksi lempirunoilijoistani. Siksi valitsin hänet luettavaksesi.

  En ole lukenut Seen teosta. Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Yritän etsiä kirjan käsiini jossain vaiheessa kesää. Muutama muu kirja tuossa pinossa jo ennalta.. kröhöm..

  Kiva, että otit haasteen vastaan! Mukavaa lukukesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä aika pahan pistit, mutta nytpähän on Södergranilla koko kirjan verran aikaa todistaa minulle olevansa tutustumisen arvoinen runoilija:D

   Toivottavasti haastekirja on sinullekin mieluinen!:)

   Poista
 2. Oi, onpa mielenkiintoinen haaste! Kiitos siis haastamisesta, otan haasteen ehdottomasti vastaan. Margaret Atwood on nimenä tuttu kirjailija, mutten ole lukenut yhtään hänen kirjaansa. Mieluusti kyllä tutustun ja tuo "Nimeltään Grace" vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Pitää vain hommata se jostain.

  Olen tällä hetkellä lomailemassa Suomessa, joten en toistaiseksi ehdi pahemmin lukea, mutta alankin jo metsästää tuota kirjaa joko suomeksi tai englanniksi.

  Teen tästä postauksen heti kun ehdin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Atwood kiinnostaa!:) Minä olen tosiaan lukenut häneltä kolme tai neljä kirjaa, ne ovat kaikki kyllä olleet tosi hyviä, mutta ihanasti todella erilaisia keskenään:) Hauskaa lomaa, ja palataan kirja-asioihin, kun olet Suomi-kuviot hoitanut ensin pois alta:)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! En ole lukenut ko. kirjaa, joten hyvän valinnan teit minulle. Nyt jään miettimään, keksinkö takaisin päin haasteeksi sinulle jotain =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, viestit menevät minulla aina odottamaan, että hyväksyn ne. Eipä minulle juuri roskaviestejä tulekaan, mutta vanha tapa, joka periaatteessa on hyvä siinä mielessä, että näen varmasti kaikki uudet viestit ja pystyn reagoimaan niihin. Toisaalta, kun on esim. viikonlopun pois koneen äärestä, niin on ehkä hieman tyhmää, että viestit jäävät pantiksi minulle...

   Jään odottamaan mielenkiinnolla tulevaa haastekirjaa! Tämä on kyllä hauska haaste kaiken kaikkiaan!:)

   Poista
  2. Huono onni kirjastossa; ei ollut tarjolla tuota kirjaa, mutta lainaan heti kun näen sen!

   Poista
  3. No niin, kirja löytyi ja luettu. Kiitos Sonja haasteestasi!

   Poista
 4. Hm, hävisikö mun kommentti vai mitä. No nyt uusiksi;
  Kiitos haasteesta, en ole lukenut ko. kirjaa, joten löysit juuri sopivan haastekirjaksi minulle! Nyt jään miettimään, keksisinkö sinulle takaisin päin haasteeksi jotain hauskaa... =)

  VastaaPoista