tiistai 13. elokuuta 2013

Sei Shõnagonin jalanjäljillä

Teemakuukauden ensimmäinen lukukokemus hoiti tehtävänsä: inspiroiduin ja tajusin olla onnellinen vähän kaikesta. Nyt fiilistelenkin hetken Sei Shonagonin päiväkirjamerkintöjen tyyliin ja jos kaikki menee suunnitellusti, fiilistelen samaan tapaan omassa päiväkirjassanikin, jonka aloitan taas vuosien tauon jälkeen.

Miellyttäviä asioita --- Hajuveden suihkauttaminen aamulla - Viileältä tuntuvaan veteen pulahtaminen ja veden lämpötilaan tottuminen muutamassa sekunissa - Aurinkovarjon avaaminen terassilla paahtavassa auringonpaisteessa.

Asioita, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin --- Yllättävä kaatosade, joka ropisee voimalla peltikattoon - Tuntemattomasta numerosta tulevat puhelut keskiyöllä - Oman vuoron odottaminen lautapeliä pelattaessa, kun ei tiedä miten kilpakumppanien siirrot vaikuttavat omiin suunnitelmiin. 

Masentavia asioita --- Kun on aikonut heti aamusta mennä uimaan järveen, muttei menekään, koska olettaa menevänsä myöhemmin eikä sitten lopulta mene ollenkaan - Autossa nukkuminen, kun huomaa, ettei siellä olekaan niin mukavaa kuin vuosien takaisella festarireissulla Provinssissa.

Ärsyttäviä asioita --- Kun GPS-laite ei matkalle lähdettäessä tunnista kohteena olevaa osoitetta.

Ilahduttavia asioita --- Kun paluumatka mökiltä alkaa, ja ajaa letkassa ystävien autojen keskellä. Tutut perävalot vilkuttaa ja on tärkeää pysyä letkamuodostelmassa moottoritiellä, vaikka määränpäänä kaikilla on oma koti - Vierashuoneen valmistelu yövieraita varten - Juhlien pullorahoilla hankitut jäätelöt kotimatkalla ja niiden syöminen parkkipaikalla.

Sympaattisia asioita --- Äkillinen suru, kun huomaa että yhteisestä autoletkasta yksi auto jatkaa matkaa muiden tehdessä pysähdyksen pikaruokaravintolaan. Autoletkan hajoaminen merkitsee, että yhteinen aika tältä reissulta on nyt virallisesti ohi.

Asioita, jotka herättävät mieluisan muiston menneisyydestä --- Valokuvakansioiden kaivaminen kaapin perältä ja niiden katsominen yhdessä ystävien kanssa - Vuosien takaa lähetetyt tekstiviestit, jotka ovat säilyneet tallessa kaikki nämä vuodet.

Asioita, jotka ovat parempia yöllä --- Syvälliset keskustelut. Kävelylenkit. Grilliltä haetut hampurilaiset.

Kadehdittavia ihmisiä --- Ne, joita pieni krapula ei pysäytä eikä masenna - Pekkaspäiviä maanantaiksi suunnittelevat ystävät.

Hurmaavia asioita --- Tyttöystävät lavatanssimekoissaan - Hiukset suihkun jäljiltä, kun on kokeillut ensimmäistä kertaa uusia aineita ja huomaa niiden toimivan toivotulla tavalla.

Huolestuttavia asioita --- Poikaystävät lavatanssivetimissään.

Yllättäviä asioita --- Kun tajuaa löytäneensä juuri oikean tyylin päiväkirjan pitämiseen, joka on lähtöisin hovinaiselta, joka eli 900-luvulla Japanissa.

6 kommenttia:

 1. Oh, ihana! Jatka tätä. :)

  Oli ihana viikonloppu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavatansseja muistelee kyllä vieläkin lämmöllä:) Ja nyt on uusi päiväkirjakin korkattu, alkukankeuden jälkeen sekin varmasti toimii hyvin... :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä! Ensimmäiset merkinnät on nyt tehty omaan uuteen päiväkirjaan ja kyllä toimii! Juuri ne tärkeimmät tulee sanottua muutamalla lauseella.

   Poista
 3. Olipa mukavaa luettavaa. Tuli hyvä mieli ja intoa sekä kirjan lukemiseen että päiväkirjan kirjoittamiseen. Kiitos, Sonja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjaa suosittelen ainakin kokeilemaan, mutta ainakin itselläni avautui ihan uusi maailma päiväkirjan suhteen: hienosta viikonlopusta ei tarvitsekaan kirjoittaa jokaista tapahtumaa ylös vaan poimia tärkeimmät hetket ja sanat.

   Poista