keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kauhun tasapainoAnna-Leena Härkönen
2011
395 s./Otava


Kauhun tasapaino on niitä oman kirjahyllyn herkkuja, joiden arvon oppii tuntemaan ihan yllättäen, silloin kun on ehkä jo luopunut toivosta. Aloittelin kirjaa pari vuotta sitten, mutta taisin elää tuolloin sellaisessa henkisessä tilassa, että en oikeastaan tarvinnut Anna-Leena Härkösen viisauksia, joten kirja jäi kesken. Taisin jopa voivotella, että yhden kolumnin luettuani olin lukenut ne kaikki...

Olin väärässä! Aina on oikea aika pirullisen hauskoille ja tarkkanäköisille mielipidekirjoituksille!

Otin kirjan mukaani töihin ruokataukolukemiseksi ja parin viikon aikana kokoelma olikin jo hotkaistu. Härkösen komiikantajua ei voi kuin ihailla. Jos välillä sattuikin ketuttamaan, ilahduin, kun Anna-Leenaakin risoi. Muutamia kertoja sattui niin, että omat vapaa-ajan keskustelut olivat sattumalta sivunneet samoja aiheita kuin kolumneissa. Usein olin itse oikein hyvällä tuulella ja kolumnien valitusvirret onnistuivat vain parantamaan fiilistä - nurinkurista, tiedän!

Juuri kun mies on kutsunut minua miljoonannen kerran tavalliseksi tomppeliksi, Anna-Leena päättää kertoa, millä tavalla hän on tomppeloinut menemään kaikki nämä vuodet. Kiitos henkisestä tuesta! Kun elämääni astui ensimmäinen suomenruotsalainen, oli Anna-Leenalla siihenkin sanottavaa, eikä vähiten suomenruotsalaisten hämmentävästä hyväntuulisuudesta:D Kun olin viettänyt useamman päivän kasvattaen täydellistä mielikuvituslasta, Anna-Leena päätti heittä omat kasvatusvinkkinsä ilmoille.

Alkuvuoden trendi oman kirjahyllyjen kirjojen suhteen on ollut lue-ja-kierrätä, mutta Kauhun tasapaino on kyllä tullut jäädäkseen!

6 kommenttia:

 1. Kauhun tasapaino jäi minunkin hyllyyni, vaikka juuri karsin sieltä tavaraa, myös Härköstä, kierrätykseen. Tämä kirja saa minut edelleen nauramaan ääneen. "Kuka se Houston oikein on?"; "Veijo Meri". Ymmärrät varmaan. Kolumneissaan Härkönen suorastaan loistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minäkin taidan tulevaisuudessa pysytellä kolumnien ääressä. En ole oikein kokenut yhteenkuuluvuutta Härkösen muun tuotannon kautta.

   Poista
 2. Härkösellä on oma huumorinsa, joka uppoaa minuun. Jäin koukkuun Häräntappoaseeseen ja sen jälkeen olen lukenut kaikki hänen kirjansa :) ja kolumnit ja käynyt kuuntelemassa hänen kirjavierailujaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä lukematta hänen uudempi kolumnikokoelmansa, mutta kirjoihin tuskin tulee enää tartuttua, ne eivät ole minua varten. Sen sijaan osallistuminen Härkösen kirjavierailuun voisi olla kivaa:)

   Poista
 3. Oi, tämä(KIN) Härkösen teos on minulle niin rakas ja onkin ilahduttavaa nähdä sitä blogeissakin :)

  VastaaPoista
 4. Tätä ei hirveän usein tule vastaan blogeissa, harmi! Minusta kurjalla oli ehdottomasti elämänlaatua parantava vaikutus, tällä lahjoisi mielellään ystäviäkin, jos hyvänpäivänlahja olisi hakusessa:)

  VastaaPoista