sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vuoden 2012 helmet

 
 
  
 
 
 
Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen
Pienen päästäisen elämä on niin kovin lyhyt, liian pian joutuvat ystävät hyvästelemään Karhu Murhisen, joka eli jokaisen päivän riemukkaasti. Suosittelen ihan jokaista lukemaan tämän uskomattoman kauniin tarinan siitä, miten elämä kannattaa elää.
 
Blondi
Marilyn Monroen vaiheisiin tulee aina jäämään aukkoja, mutta Oatesin kirja on ihana lukea ikäänkuin kirjailija tietäisi koko totuuden. Tämän kirjan jälkeen kiinnostukseni kuuluisaa näyttelijätärtä kohtaan kasvoi suuresti.  
 
Kultatukka, tähtönen
Tyylikäs ja ihastuttavan puistattava kirja pahuudesta ja siitä, miten se ilmenee eräässä kauniissa tyttölapsessa. Suosittelen heille, jotka eivät jaksa sarjamurhaajatarinoita, mutta haluavat elämäänsä kaunokirjallista jännitystä.
 
Hiljaisuuden tuolla puolen
Hieno romaani naisesta, joka on kokenut elämässään niin paljon pahaa, ettei jäljellä ole enää kuin kosto. Hannan tarina todella pureutuu ihon alle ja saa aikaan voimakkaita vihantunteita kaikkia sortajia vastaan.
 
Majakanvartija
Ehdottomasti Läckbergin paras romaani. Pienessä kalastajakylässä tapahtuvat kuolemat pysähdyttävät lukijan, ja tarinan edetessä on pakko pysähtyä ihmettelemään pahaa maailmaa. Surulliset ihmiskohtalot jäävät mieleen yllättävän pitkäksi aikaa, joten kyseessä on paljon enemmän kuin hyvä jännityskirja. 
 
Nälkävuosi
Pieneen tarinaan on saatu mahtumaan kaikki se kurjuus, joka tuli liian monelle suomalaiselle tutuksi nälkävuoden aikana. Tämä teos pitäisi jokaisen suomalaisen lukea. 
 
Punainen puutarha
Ihastuttavan tunnelmallisia tarinoita Blackwellin pienestä kyläpahasesta, joka ajan saatossa kasvaa kasvamistaan. Vuosisatojen aikana Blackwellissä ehditään rakastaa, vihata, pettää, haaveilla, kasvattaa lapsia ja lähteä pois. Koko elämänkirjo tuntuu olevan näiden kansien sisällä.
 
Orjattaresi
Atwoodin kehittelemä dystopia, jossa naiset on alistettu synnytyskoneiksi, kiehtoo ja kauhistuttaa. Miten ihmeessä tuohon pisteeseen on päädytty? Päähenkilön tarina kiinnostaa, eikä kirjaa malttaisi laskea käsistään ollenkaan. 
 
Jääkylmä
Hyytävän jännittävä tunnelma syntyy, kun yhdistetään hirmuinen lumimyrsky, eristyksissä oleva, salaperäisesti autioksi jäänyt lahkolaiskylä ja kamppailu elämästä ja kuolemasta. Ahdisti, pelotti ja hirvitti. Jokaisen jännityskirjallisuutta rakastavan must-read.
 
Poikani Kevin
Helvetillisen hieno ja monikerroksinen romaani äidistä ja pojasta, joka oli paha jo syntyessään. Vai oliko? 


7 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä Nälkävuodesta, se tulisi jokaisen suomalaisen lukea! Minulla on Andre Brinkin teos Kun vielä muistan lukemattomana hyllyssäni ja tämä taas muistutti minua tarttumaan siihen.

  VastaaPoista
 2. Minulla on näemmä vielä monta helmeä lukematta ja itse asiassa lukulistallani ovatkin em. melkein kaikki muut paitsi jännityskirjallisuus. Sen jätän suosiolla muille :)

  VastaaPoista
 3. Ilahduin, kun näin Maukan, Väykän ja Karhu Murhisen kuvan blogini suosikkilinkkien joukossa. :) Hieno lastenkirja, josta meillä tykkää koko perhe.

  Suosikkiesi joukoista Nälkävuosi ja Poikani Kevin tekivät minuunkin suuren vaikutuksen. Punainen puutarha yllätti myönteisesti, siihen kirjaan palaan varmaan joskus. Blondi pitää ehdottomasti lukea.

  VastaaPoista
 4. Vuoden helmistäsi olen lukenut vain Poikani Kevinin ja Kultatukka, tähtösen. Molemmat todella hyviä kirjoja! Nälkävuosi tulisi kyllä lukea, taidan ostaa sen joululahjaksi saamallani lahjakortilla :)

  VastaaPoista
 5. Juuri näin, listasi pursuaa mielettömän hienoja teoksia! Majakanvartija, Jääkylmä, Poikani Kevin... Orjattaresi olisi kyllä ehdottomasti jossain välissä luettava, kiinnostus suuri sitä kohtaan :)

  En muista olenko jo toivottanut tämän aiemmissa kommenteissa mutta taas tulloo; Kirjarikasta uutta vuotta sulle <3

  VastaaPoista
 6. Kirjallisista helmistäsi on muutama TBR-listallani ja pari niistä on hyllyssänikin!

  Oikein mukavaa ja kirjallista Uutta Vuotta 2013 sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kylläpä ihastutti nähdä Hiljaisuuden tuolla puolen tällä listallasi :) Listastasi olen itse lukenut vain sen ja Poikani Kevinin. Monta kiinnostavaa ja must read -kirjaa tuossa kyllä olisi, kunhan saan käsiini!

  VastaaPoista