lauantai 28. toukokuuta 2011

Romaanihahmojen saappaissa

Vinttikamarin Ahmu haastoi lukijat astumaan kirjojen maailmaan ja kuvittelemaan elämää kirjojen sivuilla. Tällaista minä pohdin: 

1. Minkä romaanin päähenkilönä voisit haluta olla?
Niin kuin Ahmu itsekin totesi, olisi mukavinta olla seikkailemassa sellaisessa romaanissa, joka päättyy hyvin. Mieleeni tulee ensimmäisenä tyttökirjojen klassikko Pikkunaisia. Kyseisen kirjan sivuille hypätessäni pääsisin elämään toisella aikakaudella, minulla olisi saman katon alla monta siskoa ja saisin asua kodikkaassa omakotitalossa. Tytöistä samaistun eniten Megiin: hän on aika lailla "normaali" nuori nainen ilman sen suurempia luomisentuskia:) 

2. Minkä romaanin maisemaa haluaisit katsella, kun kurkistat ulos ikkunastasi?
Minulle kelpaisi nähdä pala Tylypahkaa. Ikkunasta katselun lisäksi kurkistaisin mielelläni linnan sopukoihin ja nauttisin myös junamatkasta Tylypahkaan. Koulutarvikkeiden hankkiminenkin olisi varmasti tavallista hauskempaa Viistokujalla.


3. Kenen haluaisit rakastuvan sinuun?
Ihastumiset päähenkilöihin tapahtuvat yleensä elokuvien ja tv-sarjojen parissa, ei kirjoja lukiessa. Tähän hätään en muista yhden yhtä kirjarakasta. Ron Weasly kuitenkin vaikuttaa sellaiselta miehekkeen alulta, että mikäs siinä, jos hän ottaisi ja rakastuisi (teini)minuun:D


4. Kuka voisi olla paras ystäväsi?
Olen yrittänyt miettiä pääni puhki, että kuka se voisi olla, mutta ainoa oikea vastaus näyttää olevan Anna Shirley. Jos haluaa eläväisen, puheliaan, iloisen, luotettavan, uskollisen, hauskan ja positiivisen ystävän niin kyllä se silloin hän on. Onneksi tosielämän Annoihinkin on tullut törmättyä:)


5. Mihin seikkailuun et olisi halunnut joutua mukaan?
Tuomiopäivän kirjassa matkustetaan aikakoneella keskiaikaan. Lukijana viihdyin matkalla erinomaisesti, mutta oikeasti kyseinen seikkailu olisi ehkä ollut liikaa tällaiselle nössölle. Minua kirjaimellisesti kylmäsi, kun kertoja kuvaili keskiajalla eläneitä köyhiä ihmisiä, jotka olivat sinisiä kylmyydestä. Hyrr.


6. Kenen kanssa haluaisit käydä pitkän keskustelun?
Keskustelisin mielelläni Ekovuosi Manhattanilla -kirjan kirjoittajan kanssa. Vaikka Colin Beavan kertookin erittäin yksityiskohtaisesti säästökuuristaan ympäristön hyväksi, olisi mukavaa saada vinkkejä juuri minun talouteeni. Helposti toteutettavia asioita on varmasti vaikka millä mitalla, mutta välillä sitä vain tarvitsisi inspiraatiota jaksaakseen tsempata.


7. Kenen laittamaa ruokaa tahtoisit maistaa?
Paistetut vihreät tomaatit -kirjassa on päähenkilöiden ylläpitämä pieni ravintola, jossa maistelisin mielelläni paikan erikoista eli paistettuja vihreitä tomaatteja. Toki myös
kaikki erilaiset piiraat kiinnostaisivat herkuttelijaa.


8. Kenen kanssa et haluaisi joutua riitoihin?
Ei varmaankaan olisi mukavaa riidellä sellaisen ihmisen kanssa kuin Nancy Spungen. Ei ikinä tietäisi miten riita päättyisi niin äkkipikaisen ja mielenterveydeltään häilyväisen ihmisen kanssa. Tiedä vaikka tulisi turpiin:)


9. Missä talossa tai kodissa tahtoisit asua?
Kodikkain tunnelma tuntuu aina olevan hieman vetoisissa isoissa vanhoissa taloissa, jossa kokoonnutaan yhdessä salonkiin nauttimaan teetä ja leivonnaisia, kun ulkona paukkuu pakkaset. Iltaa jatketaan yhdessä turisten, kirjoja lukien ja ehkä kutoen. Lopulta kaikki vetäytyvät yöpuulle kynttilän valaistessa tietä. Tuollaisen talon tunnelman haluaisin kokea, mutta oikeasti haaveessani ei ole mitään järkeä, koska pidän siitä, että elämä on ns. helppoa. En jaksaisi sytytellä takkatulia ja keittää teevettä kattilassa ja kutoa illasta toiseen saadakseni uudet sukat. Silti asuntokateus iskee aina kun luen tuollaisesta talosta ja sen tunnelmasta.


10. Kuka tai mikä pelottaisi sinua?
Jos huomaisin olevani osa McCarthyn Tie-romaanin tarinaa, pelkäisin varmasti ihan kaikkea. Maailmanloppu on ollut lähellä ja kaikki jäljellä olevat ihmiset luultavasti haluaisivat minut hengiltä ryöstääkseen kaiken mitä olen saanut haalittua kasaan pitkällä vaelluksellani "kohti parempaa". Ikinä ei voisi nukkua kunnolla, aina olisi kylmä ja nälkä ja tulevaisuus näyttäisi täysin toivottomalta. Ei kiva.

3 kommenttia:

  1. Näitä vastauksia on kiva lukea. Minäkään en muuten haluaisi joutua riitoihin Nancy Spungenin kanssa, perustelut samat kuin sinulla:)

    VastaaPoista
  2. Susa: Vastauksia oli yllättävän vaikea muodostaa, siksi tässä on tovi kestänytkin! Ja itse asiassa tuo riita-juttu oli kaikkein hankalin ja jouduin käymään isot pinot kirjakokemuksia läpi ennen kuin löysin sopivan. Huh. Ei ole helppoa kirjabloggaajalla:D

    VastaaPoista
  3. Tosiaan, näitä oli kiva lukea; huomaa että olit ajattelut vastauksia :-) kiitos tästä!

    VastaaPoista