tiistai 24. toukokuuta 2011

Hei me mennään naimisiin 7 viikon päästä lauantaina

Häät tosiaan kolkuttelevat lähitulevaisuudessa. Suunnittelu on ollut aika mieluisaakin puuhaa ja suurilta stressihetkiltä on vältytty. Asiat ovat ikään kuin loksahtaneet paikoilleen kuin itsestään. Oikeastaan ainoa päänahan kiristys on johtunut siitä, että kun delegoi asioita eteenpäin (lue: poikaystävälle) niin toteutuksesta ei ikinä voi olla varma. Mutta koska en halua näistä minun juhliani vaan meidän juhlat, on asioiden jakaminen ollut välttämätöntä. On vain pitänyt pureskella huulta ja kannustaa (lue: pakottaa) toista toimimaan. Erinäisten kuhnailujen vuoksi esimerkiksi maistraattivaihtoehto jäi uupumaan ja papilla mennään. No, elämä on.

Kirjat ovat kivoja, joten mikäs sen hauskempaa kuin etsiä lisätietoja häiden suunnitteluun erilaisista opuksista.


En pidä kaikenlaisista myötähäpeää herättävistä typeristä leikeistä, joiden parissa vieraatkin tuntevat olonsa tukaliksi, joten ohjelman kasaamiseen olen tarvinnut apua kirjoista. Kaikki muut leikkikirjat aiheuttivat ahdistusta, mutta Onnistuneet häät - seremoniamestarin ja hääparin opas oli ihan kelpo tavaraa. Olihan toki tämäkin opus täynnä toinen toistaan typerämpiä leikkejä, mutta saatiin sentään jotain raavittua kasaan. Eli sinä, joka mahdollisesti suunnittelet häitäsi ja jaat inhoni mukahauskojen leikkien suhteen, tutustu tähän!


Tahdon on tulevan hääparin täytettävä muistokirja, jonne kirjoitellaan muistiin kaikenlaiset yhteiset kommellukset. Ajattelimme täyttää kirjan ja ottaa sen häihin mukaamme selailtavaksi. Kirjan etukannet tulevat toimimaan vieraskirjana, koska kokemusta on myös tuosta vieraskirja-ahdistuksesta. Nyt on tarjolla niin vähän tilaa, että todellakin riittää se "Onnea! T. X" eikä tarvitse yrittää pinnistää ulos hienoja korulauseita:)

Ystäväni muisti meitä vastakihlautuneita ihanalla Unohtumattomat häät -kirjalla. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jokaisella tytöllä pitäisi olla ystävä, joka antaa tämäntyyppisen lahjan kosinnan jälkimainingeissa:) En nimittäin itse olisi raaskinut tällaista kirjaa ostaa, mutta tämä on ihana omistaa. Kirjasta löytyy paljon faktatietoa siitä, mitä häiden suunnittelussa pitää ottaa huomioon. En ole ollut aikuisiällä kuin yhden kerran häissä ja nekin juhlat olivat hieman erilaiset kuin mitä meille on tulossa, joten niistäkään ei hirveästi taustatukea saanut. Luimmekin tätä kirjaa suunnitteluiden alkuvaiheessa kuin Raamattua. Muutama viikko sitten tarkistin esimerkiksi esteettömyystodistusjutut - että mistä ja milloin ja miksi. Kirjassa piste i:in päälle on budjettiosuus. Olen koukussa budjetoimiseen, joten varsinkin sitä osuutta on tullut katseltua suurella hellyydellä. Ja aika hyvin näyttäisi budjetti pysyvän siinä mihin se aluksi asetettiin:)

No, häiden suunnitteluhan on paljon muutakin kuin asioiden lukkoonlyömistä. Minä olin hieman katkera siitä, ettei tiettyihin asioihin yksinkertaisesti löydy kirjaa avuksi. Miksi ei ole tehty kattavaa kirjaa häiden järjestämisestä? Mur. Kirja josta löytyisi klassiset mekkovaihtoehdot, kampausvaihtoehdot, meikkivaihtoehdot, kukkakimppuvaihtoehdot, servettien asetteluvaihtoehdot, paikkakorttien ja kutsukorttien ja menukorttien klassiset vaihtoehdot (lue: ei mauttomat). Mutta ei. Etiketit ja muut kyllä kerrotaan kirjassa jos toisessakin, mutta muut asiat on ollut pakko yksinkertaisesti googlettaa. Joo, no ehkä tuon tyyppiselle kirjalle ei olisi odotettavissa suuuuurmarkkinoita, mutta come on! Kuinka moni muka ostaa 30e arvoisen kirjan servettien taittelusta ja silti sellaisia on tehty enemmän kuin yhden kerran. Naimisiin mennään jatkuvasti. (Ilmeisesti syksyllä ilmestyy joku hääopaskirja, bongasin sen tiedot joskus aikaisemmin keväällä jonkun kustantamon katalogista. Saas nähdä mitä se tarjoaa, vai tarjoaako ihan samat asiat kuin edeltäjänsä. I'm not holding my breath.)

7 kommenttia:

 1. Onnittelut jo etukäteen! Ikimuistoista päivää teille molemmille!

  VastaaPoista
 2. Oi, ihanaa häiden suunnittelu- ja alusaikaa!

  Ollapa tosiaan sellainen kirja, jota kaipailet. Nyt en muuten muista, että luinko omien häitteni alla ollenkaan hääkirjoja vai tyydyinkö nettisivuihin ja hääaiheisiin lehtiin.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa - häät! :-)

  Tsemppiä valmisteluihin ja odottamiseen. Minusta kaikenlaiset häät ovat lumoavia juhlia, olipa ne parin todistajan kanssa kappelissa ja sitten pizzalle -tyyliset tai maistraattihäät viidellesadalle juhlijalle herraskartanon kattauksineen tai ihan jotakin muuta. Te saatte varmasti teidän häistä näköisenne.

  VastaaPoista
 4. Lämpimät onnittelut jo ennakkoon! Hauskaa että löysit hääpuuhistakin tämän kirjallisen spinnin :-)

  VastaaPoista
 5. Kirsi: Kiitos:) Vielä on tosin matkaa hääpäivään, mutta eiköhän nämä kesäkuukausien päivät äkkiä hupene.

  Katja: Kiitos:) Suurin osa kirjastosta löytämistäni hääkirjoista olivat aika vanhaa kauraa. Kuvat ja fontit ja kaikki oli niin kasaria ja ysäriä, ettei oikein osannut virittäytyä tunnelmaan niiden kanssa. Häälehdissäkin on se tyhmä puoli, että siellä esitellään lähinnä hääpukuja ja kaikenmoisia hemmotteluhoitoja morsmaikulle. Tylsää siinä vaiheessa, kun puku on jo löytynyt.

  Paula: Kiitos!:) Onneksi pääsen tänä vuonna todistamaan kaksia muitakin häitä niin ei tarvitse tyytyä pelkästään omiin juhliin:) Prosessin kokonaisuudessaan läpikäyneenä on varmasti mielenkiintoista seurata miten muut ovat päätyneet toteuttamaan koristelut, musiikin, ohjelman jne.

  Booksy: Kiitos!:) Kirjallinen osuus löytyy kaikista tekemisistäni:D Olinkin hieman hajalla, kun tajusin ettei häämatkakohteestamme löydy omaa kirjaa, koska kyseinen saari on Kreikan saarista niitä tuntemattomampia. Ja minä kun olin niiiiiin odottanut sitä matkaoppaan ostamista:)

  VastaaPoista
 6. Minäkin tutustuin hääsuunnittelun hyörinässä sekä Onnistuneisiin että Unohtumattomiin häihin. Jälkimmäisessä on ihana, tyylikäs ja romanttinen muttei ällö vintage-henkinen kuvitus ja taitto. Onnistuneet häät taas oli tosiaan sekä ulkoasultaan että sisällöltään melko järkky. Oli kai opuksessa joitain ihan OK vinkkejä, mutta ne leikit... arrghh!

  VastaaPoista
 7. Luru: On tosiaan aikamoinen ihme, että häitä juhlitaan vuosittain tuhansia kertoja ja kukaan ei ole keksinyt kivoja leikkejä kyseiseen juhlaan:D Ehdoton inhokkini Onnistuneissa häissä oli Kyyhkysleikki, jossa vieraat ääntelevät aina kuin kyyhkyset ja sitten hääpari pussaa. Ja taas jossain vaiheessa hääväki alkaa ääntelemään ja taas pussataan:DD Siis KUKA noita leikkejä kehittelee?:D

  VastaaPoista