torstai 5. toukokuuta 2011

Myyrä puhemiehenä
Zdenek Miler & Hana Doskocilová
2010
56 s./Tammi


Varsin virallisen nimen takaa paljastui sympaattinen tarina Myyrästä, joka toimii välikätenä kahden kanin rakkaustarinassa. Pian juhlitaan pikahäitä ja pikkukanejakin alkaa pullahtamaan maailmaan.

Kirjan kuvitus toi mieleeni Jason-kirjat. Kovin samanlaisia kirjasarjat eivät ole, joten olisikohan se sitten värimaailma ja piirrostyyli, joka on hieman samantyylinen? Myyrä ja muu metsänväki on kyllä aika sööttiä sakkia, mutta kirja ei silti oikein kolahtanut. Suurempi altistus Myyrä-sarjalle saattaisi muuttaa mieleni, mutta tämä ensikohtaaminen ei kovin kummoisia fiiliksiä nostattanut.

Myyrä-kirjaa lukiessani tein muuten aika itsestäänselvän, mutta silti ahaa-elämyksen tuottavan huomion lastenkirjoista noin yleensä. Kun kuvitus ei tee vaikutusta, hyväkään tarina ei voi pelastaa kirjaa. Toisaalta jos kuvituksesta pitää todella paljon, on aika yhdentekevää millainen tarina kirjassa on, kun lukija on niin kuvituksen lumoissa. Neutraalin reaktion aiheuttava kuvitus vaatii sitten taas tekstiltäkin vähän enemmän, koska tekstin täytyy paikata sitä jotain puutetta mikä kuvituksessa ilmeni. Tuntuu että ainakin tämä alkuviikko on mennyt justiinsa tuon kaavan mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti