sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Haasteiden sunnuntai


Valkoinen kirahvi pyysi minua vastaamaan muutamiin kirja-aiheisiin kysymyksiin pari viikkoa sitten. Kirja-arvioita ei ole tulossa vielä pariin päivään, joten nyt on oivallinen hetki paneutua kysymyksiin tarkemmin. 


1. Minkä kirjalahjan annoit viimeeksi?
Tämä joulu oli siitä erikoinen, että päädyin lahjomaan kirjalla vain muutamaa henkilöä. Kummitäti sai haluamansa Kari Hotakaisen uusimman ja mieheni Noituri-sarjan uusimman osan.

2. Mikä saamasi kirjalahjoista on jäänyt erityisesti mieleesi?
Saan hyvin harvoin kirjalahjoja, sillä työskentelen kirjakaupassa eikä kovin moni valitettavasti uskalla lähteä lahjomaan kirjalla paljon lukevaa. Pari vuotta sitten saimme mieheni kanssa hänen isäpuoleltaan Mika Waltarin Talvitarinoita -kirjan joululahjaksi. Ihana ja persoonallinen kirjalahja, joka saa vieläkin hymyn huulille! Luimme sitä muutamana jouluna toisillemme ääneen, mutta tänä vuonna perinne jäi välistä.

3. Millainen lukija olet?
Hidas. Toisinaan hyvin huonosti keskittyvä. Korkeintaan vain muutamaksi tunniksi kerrallaan tarinaan uppoutuva. Lukemisella ensisijaisesti rentoutunutta mielentilaa tavoitteleva.

4. Mikä on kirjoihin liittyvä noloin tilanteesi/asiasi?
Vaikea kysymys! Mitään kovin noloa ei tule mieleen:/ Joskus kiroan sitä, että välillä ihmisten seurassa ollessani huomaankin ajattelevani, että olisin mieluummin yksin lukemassa, mutta sitähän nyt sattuu kenelle tahansa. Noloksi tilanteen tekisi se, että ottaisin ronskisti kirjan esille ja jättäytyisin pois yhteisestä keskustelusta lukeakseni. No, näin radikaalisti en ole vielä toiminut:D

5. Mikä on kirjoihin ja lukemiseen liittyvä hienoin kokemuksesi?
Olen innokas lukija edelleenkin ja lukeminen on ehdottomasti lempiharrastukseni, mutta toisaalta uskon, että kaikkein hienoimmat hetket lukemiseen liittyen on koettu jo aikapäiviä sitten. Ala-asteen kirjojen ahmimisaika, aikuisten kirjallisuuden pariin siirtyminen - noita hetkiä on aika vaikea peitota! Harry Potterin lukeminen kymmenisen vuotta sitten tuotti sanoinkuvailematonta lukuiloa, mutta kyseisen sarjan jälkeen olen tasaiseen tahtiin törmännyt todella hyviin, hyviin, keskivertoihin ja melko huonoihin kirjoihin. Tunnemyllerrys kirjoihin liittyen ei ole enää niin suurta ja ihmeellistä.

6. Mitkä ovat blogisi viisi itsellesi tärkeintä kirjaa?
Olen lukenut suurimman osan suosikeistani ennen kirjablogia ja koska en juuri lue kirjoja uudelleen, ei niistä löydy faktaa blogistani. Kolmen vuoden aikana tärkeän kirjan tittelin on saanut Onnellisuusprojekti. Montgomeryn Anna -sarjan osat, Pitkän päivän ilta ja Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen.

7. Missä ja miten luet mieluiten?
Sängyssä peiton alla. Vaihtelun vuoksi sohvan divaaniosalla peiton alla. Ehdottomasti kotona.

8. Jatka lausetta: Jos en lukisi, tietäisin maailman menosta paljon vähemmän. En ole korkeasti koulutettu, joten esimerkiksi historian, maantiedon ja psykologian tiedot ovat lukio-opinnoista peräisin. Pidän siitä, miten kirjallisuus ensisijaisesti viihdyttää lukijaa, mutta samalla opettaa rivien välistä, jos vain on vastaanottavainen.

9. Mitä luet seuraavaksi? Miksi?
Aloittelen tabletille ladattua Outolintu -tarinaa. En tiedä siitä juuri mitään, mutta oletan sen olevan jonkinsortin nuorisolle suunnattu dystopia. Olen ollut yli kuukauden lainaamatta mitään kirjastosta enkä oikein tiedä olisiko jo aika lähteä etsimään Fagerholmin Lola ylösalaisin -kirjaa vai pitäytyä vieläkin oman kirjahyllyn lukemattomissa kirjoissa. Vaikea valinta.

10. Jos sinun pitäisi valita yksi kirja juuri nyt, mikä se olisi? 
Haluaisin saattaa lähiaikoina Montgomeryn Anna-sarjan päätökseen. Minulta on vielä lukematta Kotikunnaan Rilla ja Annan jäähyväiset.

Kiitos kysymyksistä, Valkoinen kirahvi!

2 kommenttia:

 1. Vaikka opiskelen historiaa, törmään jatkuvasti minulle uusiin asioihin historiallisissa romaaneissa! Pidän siis itsekin siitä, että sen lisäksi, että kirja viihdyttää, se myös sivistää, vaikka se olisikin kaunokirjallisuutta.

  Minunkin pitäisi lukea Anna-sarja loppuun. Milloinkohan edes luin viimeisimmän Annan, kamalaa! Sen jälkeen sitten Runotyttö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annaa luen ensimmäistä kertaa nyt aikuisena. Runotytön luin puolestaan useaan otteeseen lapsuudessa. Ihana sarja<3

   Poista