perjantai 3. tammikuuta 2014

Vuoden 2013 TOP 10 
 
Siinä ne nyt sitten on. Vuoden 2013 parhaimmat lukukokemukset.
 
Ihanasti hukassa, Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeasti ja Onnellisuusprojekti osuivat tielleni juuri oikeaan aikaan. Ajattelin loppuvuodesta paljonkin kaikenlaisia onnellisuuteen liittyviä asioita, joten nämä kirjat toimivat sekä inspiraation lähteenä, että vertaistukena. Oma onnen lähde ei löydy esimerkiksi reppureissaamisesta, mutta kummasti sellainenkin aihe kirjallisuuden saralla kiinnostaa, kun kaikenlaisia asioita kelailee...
 
Elokuvamuisti ei perusteluita tarvitse. Olen elokuvaihminen, herkistyn helposti valkokankaan ääressä ja Kallio on kolumneillaan päässyt asian ytimeen: miten ihanaa on olla elokuvafani!
 
Pitkä talvi preerialla, The Woman in Black, Marina, Yönäytös ja Lumilapsi puolestaan edustavat kaikki niitä erilaisia ja silti samanlaisia kirjallisuuden tyylejä, jotka tekevät lukuharrastuksesta niin rakkaan minulle. Eli hyvän tarinan imua.
 
Pidän myös väkevistä tarinoista, joista ei välttämättä jää hyvä fiilis. Viides lapsi oli hurjan hieno lukukokemus, jonka jälkeen olo oli todella epämukava.
 
---
 
Kiitos kaikille blogijuttujeni lukijoille vuodesta 2013! Nyt on aika höllentää hieman lukemisen suhteen, joten uusi vuosi olkoon täynnä mainioita, mutta tarkemmalla seulalla valittuja kirjoja. Tänäkin vuonna nautitaan lukemisesta, mutta entistä hitaammalla tahdilla. Ja tämä näkyy jo: luin peräti kahden viikon ajan Hakekaa kätilö -kirjaa, jonka valitsin joululukemiseksi itselleni. Arvio ilmestyy kunhan tässä saan aikaiseksi;) 
 

13 kommenttia:

 1. Onnellisuus-teemasi innosti minutkin kirjaamaan nuo Rubinin ja Kankimäen kirjat lukulistalle. Huikeaa, että monet ovat hidastamassa tarkoituksella lukutahtia. Minulla se on ollut ihan pakon sanelema juttu. Tänä vuonna siis rennommin ja ajatuksella, eikö!

  Onnea uudelle kirjavuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muutama vuosi tullut innostuttua lukemisesta sen verran, että vähänkin pidemmille junamatkoille on tullut raahattua mukaan kirja, vapaapäivinä on välillä tullut liikaakin jäätyä lukemaan kirjaa, kun olisi voinut tehdä jotain muuta... Hirveästi en ole muutenkaan päivästä käyttänyt lukemiseen (ehkä korkeintaan sen ajan mitä moni muu käyttää jatkuvaan tieto koneella oloon tai telkkarin katsomiseen), mutta silti tuntuu että edelleen olisi kiva vähentää:)

   Poista
 2. Kivan kuuloisia kirjoja – minä en ole muuten lukenut niistä yhtään! Mutta ihan varmasti jonkun luen, kun suositukset ovat näin vahvat. Ainakin Viides lapsi ja Lumilapsi ovat lukulistalla, kun aikaa on ja ne sattuvat vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun ehtii, täytyy tehdä pieni blogikierros ja lukea muiden vuoden suosikeista ja pistää ylös ehdokkaita lukulistalle.

   Uskoisin, että voisit saada irti kaikenlaista kivas myös Ihanasti hukassa -kirjasta, kun vieraista kulttuureista ja matkailusta diggailet:)

   Poista
 3. Pitkä talvi preerialla, Elokuvamuisto ja Lumilapsi. <3

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Viides lapsi vaikutti minuunkin juuri noin, jäi paha olo. Mutta hyvä, pahuksen hyvä se on. Pitkä talvi preerialla on lapsuuden suosikkejani. Asioita, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin on haaveenani lukea ja tuo Yönäytös taisi juuri sinun blogistasi singahtaa muistiin, kiitos!

  Lukulupaukseni oli juuri tuo sama -vähemmän mutta yhä parempaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yönäytös on kyllä tooosi hyvä! Vähemmän tulee Juu varmasti luettua ja nyt kun siihen on jo asennoitunut, on helppo tarttua kotikirjahyllyn moniin tiiliskiviin, joiden parissa luonnollisestikin vierähtää ikuisuus:)

   Poista
 5. Viides lapsi on tässä ihan ehdoton. Olen lukenut sen tosi, tosi monta kertaa. Ei läheskään niin rankka kitenkaan kuin Oatesin Sisareni, rakkaani. Lumilapsi vähän on jäänyt mieltäni kaihertamaan, että minun pitäisi se lukea....

  Ihanaa vuotta 2014 sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viides lapsi aiheuttaakin dilemman Lessingin suhteen: lukeako lisää häneltä vai ei... Kultainen muistikirja on yksi pitkäveteisimmistä kirjoista, jonka olen pariin vuoteen lukenut.

   Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!:)

   Poista
 6. Lainasin Lumilapsen juuri kirjastosta! Viides lapsi on hyvä ja se on ainoa, jonka olen lukenut listaltasi. Laura Ingalls Wilderin Pieni talo preerialla-sarja on tulossa tänä vuonna lukuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä mitä tänä vuonna tulee luettua, mutta kyllä tässä varmasti parin vuoden sisään tulee luettua koko Pieni talo preerialla -sarja. Niin paljon olen sen eri osista pitänyt:)

   Poista
 7. Hei, kiva kun tykkästi kirjastani! Minulla on tuo Rubinin Onnellisuusprojekti nyt luvun alla, ja se on ihan mahtava. Mukavaa kesää!

  VastaaPoista