lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuoden parhaimmistoa

Hieno lukuvuosi takanapäin! Olen lukenut kasapäin hyviä tarinoita, joista osaa muistelen varmasti vielä vuosienkin päästä! Esittelen parhaimmiston perinteisen top 10 -muodossa. Moni onkin jo maininnut, että 10 parhaimman kirjan valitseminen on liian hankalaa, peräti mahdotonta. Istuskelenkin täällä nyt kuvitteellinen ase ohimolla ja valitsen kirjat tyyliin "valitse tai itke ja valitse". Ja yllätävän helposti valinta sujuikin loppupeleissä - ei tarvinnut itkeä:D Numerojärjestykseen en kuitenkaan tohtinut lukukokemuksia laittaa.  

1. A.A. Milne: Nalle Puh
Täynnä ihastuttavia tarinoita, joista löysin jo ensimmäisellä lukukerralla paljon pieniä suuria viisauksia. Tähän kirjaan tulen varmasti palaamaan vielä useita kertoja.

2. Maaria Leinonen: Elämä on enemmän
Päätin tutustua hieman runojen maailmaan ja löysinkin hienon lukukokemuksen tästä runokokoelmasta. Tämän haluaisin omaakin hyllyäni koristamaan.

3. Kate Morton: Paluu Rivertoniin
Paljon odotettu lukukokemus, joka ei pettänyt lukijaansa. Viihdyttävä, vanhan maailman tunnelmaa henkivä teos, joka piti otteessaan.

4. Sarah Waters: Vieras kartanossa
Tiiliskivikirja, jonka matkassa viihdyin hyvin sen verkkaisesta tahdista huolimatta. Tunnelma oli kohdillaan, kun vanha arvotalo rapistuu pikkuhiljaa.

5. Shaffer & Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
Häämatkalla luettu tarina, jonka henkilöhahmojen elämää seuratessa sai iloita ja pyyhkiä kyyneleitä. Kaunis tarina vaikeiden olosuhteiden parista.

6. Camilla Läckberg: Kivenhakkaaja
Kirjailijan ehkä paras teos. Jännittävä, ahdistava, hämmentävä, kauhistuttava. Vaikea uskoa, että Läckberg pystyy enää tämän parempaa tarinaa kirjoittamaan.

7. Wilkie Collins: Valkopukuinen nainen
Viehttävä vanhan ajan salapoliisiromaani ilman salapoliiseja. Valkopukuisen naisen mysteeri jaksaa kiehtoa loppumetreille saakka. Hyvä tarina myös BBC:n minisarjana.

8. L.M. Montgomery: Anna omassa kodissaan
Anna-sarjan rakkaimmaksi kirjaksi osoittautunut teos. Vastavihityn parin onnellisesta ensimmäisestä yhteisestä vuodesta kertova kirja osui ja upposi toiseen vastavihittyyn lukijaan.

9. Kazuo Ishiguro: Pitkän päivän ilta
Vanhan sympaattisen hovimestarin muistelmat koskettivat ja saivat miettimään elämänmenoa.

10. Kazuo Ishiguro: Ole luonani aina
Mielenkiintoinen, ahdistava ja surumielinen tarina, joka esitteli minulle uuden suosikkikirjailijani.

Monilla teistä näytti eilisen blogikierroksen perusteella vaikuttuneen osaksi samoista kirjoista. Ihania lukuhetkiä kaikille myös vuonna 2012! Minun ensimmäinen kirjani saattaa olla paljon hehkutettu Bolsoin perhonen... :) 

13 kommenttia:

 1. Voi ahdistus sentään, huomasin etten ole lukenut yhtäkään noista listaamistasi teoksista! Never let me go on nähty elokuvana ja haluaisin lukea sen. Ei kun hei, olenhan minä joskus lukiossa tuon Anna omassa kodissaan lukenut. Tein siitä jopa äidinkielen tunnille työn. Se oli kyllä koskettava, etenkin sen vanhan merimiehen kuolema, (tuskin muistan kirjasta mitään...).

  Hyvää uutta vuotta 2012! :)

  VastaaPoista
 2. Kivaa, että listallasi on dekkareitakin! Oikein hyvää lukuvuotta 2012 ja kiitos kuluneen vuoden blogiseurasta!

  VastaaPoista
 3. Sonja, ihanaa, että Paluu Rivertoniin hurmasi sinutkin!

  Nyt on pakko kertoa, että Camilla on ylittänyt itsensä: Kivenhakkaaja on todella hyvä, mutta Merenneito on Läckbergin paras. Try it!

  Lumoavaa lukuvuotta 2012 ja muutenkin kaikkea ihanaa tulevalle vuodelle.

  VastaaPoista
 4. "Ole luonani aina" olisi minunkin topkympissä, jos sellaisen tekisin.

  Bolshoin perhonen odottaa minuakin.

  Mukavia lukuhetkiä myös sinulle vuonna 2012

  VastaaPoista
 5. Hyvää uuttavuotta kaimalleni! :)
  Sinun top-listaltasi olen lukenut neljä. Täytyy pistää loput kuusi korvan taakse.

  VastaaPoista
 6. Sinun top10:ssä on paljon omiakin suosikkejani. :)

  Ishigurosta tuli eräs omakin suosikkini tänä vuonna ja Anna omassa kodissaan on minullekin rakkain Anna. Vieras kartanossa oli niin ikään eräs kirjasuosikkini, mutta Paluu Rivertoniin oli minulle pettymys siksi, että odotukseni olivat ihan tavattoman korkealla sen suhteen.

  Valkopukuinen nainen pitää lukea. Jos vaikka nyt ensi vuonna. :)

  Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Marissa: Nou hätä. Ajattele positiivisesti, että vielä on vaikka mitä hyviä lukukokemuksia edessäpäin:) Jos yhtä kirjaa olisi suositeltava näistä kymmenestä, niin ehkä se olisi Vieras kartanossa. Vaikka tahti tapahtumien suhteen on hitaanlainen, on tunnelma oikeanlainen ja pitää kiinnostuksen yllä. Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

  Kirsi: Luin melko vähän jännäreitä tänä vuonna ja vaikka viime vuonna hieman harmittelin, että olin lukenut niitä ehkä liikaakin, niin nyt taas jäin kaipaamaan lisää hyviä dekkarikokemuksia. Numeropeli ja Miehet jotka vihaavat naisia olivat myös hyviä jännäreitä. Hauskaa uutta vuotta myös sinulle!

  Leena Lumi: Merenneito on jo luettu ja Kivenhakkaaja ylitti senkin lukukokemuksen:) Saarnaaja on myös Läckbergin kirjoista todella hyvä! Hauskaa uutta vuotta sinullekin!

  Jaana: Toivotaan, että Bolsoin perhonen lumoaa meidät molemmat:) Hauskaa uutta vuotta!

  peikkoneito: Juu, kyllä tuolta listalta ihan hyviä kirjoja pystyy bongaamaan:) Hauskaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että olet Maaria Leinosen löytänyt :) Hänen runoissaan on sitä jotakin <3

  VastaaPoista
 9. Oi, tuttuja ovat monet kirjojen nimet, mutta itse olen lukenut vain kaksi listaltasi. Onneksi lukeminen ei lopu koskaan kesken!

  Iloa vuoteen 2012!

  VastaaPoista
 10. Olen lukenut top 10-listastasi vain Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville, mutta olen kyllä samaa mieltä siitä että se kuuluu listaan! Sait herätettyä kiinnostuksen myös Kazuo Ishiguron kirjoihin. Olen lukenut Ishigurolta Menneen maailmaan maalarin, mutta se ei vielä herättänyt mitään pysyvää kipinää. Haluaisin kuitenkin kovasti lukea erityisesti Ole luonani aina, josta olen kuullut pelkkiä kehuja.

  VastaaPoista
 11. Rachelle: Hauskaa, ettet ole ainakaan vielä kääntänyt selkääsi blogimaailmalle!:)

  Joana: Muiden listauksia lueskellessa olen iloinnut samasta asiasta: aina on lisää luettavaa luvassa!:)

  Kirjahiiri: Ole luonani aina herätti ainakin minun kiinnostukseni, en voi kuin suositella lämpimästi:)

  VastaaPoista
 12. Voi, haluaisin lukea listaltasi kaikki! Toistaiseksi plakkarissa on vasta Vieras kartanossa ja vuosia sitten luettu Anna omassa kodissaan. Valkopukuisen naisen haluaisin lukea pikapikaa!

  VastaaPoista
 13. Luru: Voi, Valkopukuisessa naisessa oli niin hieno tunnelma. Se sopii varmasti ulkona vallitsevien sääolosuhteiden kanssa yhteen.

  VastaaPoista