torstai 28. heinäkuuta 2016

Unpopular bookish opinions -haaste

Rinkka ja nojatuoli ja Eniten kiinnostaa tie -blogeista haastettiin kertomaan inhokkikirjoista. Haasteella oli sääntöjä ja kaikenlaista, mutta itse vastailen vain tällä kertaa kysymyksiin enkä laita haastetta eteenpäin, sillä se tuntuu kiertäneen jo aika hyvin pitkin kirjablogimaailmaa.

1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et?
Muutama vuosi takaperin tuntui, että moni kirjablogimaailman hittikirja ei iskenyt yhtään, esimerkiksi Julian Barnesin Kuin jokin päättyisi jätti kylmäksi.

2. Kirja tai kirjasarja, josta sinä pidät, mutta kukaan muu ei pidä?
Rubinin Onnellisuusprojekti on yksi viime vuosien tärkeimpiä kirjoja minulle, mutta en ole oikein muihin innostuneisiin törmännyt. Tosin syy ei taida olla se, että jengi olisi lukenut kirjan ja sitten ollut pitämättä siitä vaan jo kirjan self-help-tyylilaji karkottaa lukijoita.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut?
Täytyy kyllä sanoa, että mikään ei ole jäänyt kaivelemaan, joten sellaista ei välttämättä edes ole. Jos kirjassa joskus joku tökkiikin, niin se harvoin on tällainen asia.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty?
Tietyntyyppiset suuret amerikkalaiset romaanit jättävät kylmäksi. Revolutionary Road, Vapaus ja Koti maailman laidalla, muutaman mainitakseni. Silti yleisesti ottaen pidän amerikkalaisista lukuromaaneista. Hmm.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä?
Hmm. Luultavasti joku jännityskirjallisuuden alkoholisoitunut poliisi/etsivä tms, joka on täysin hunningolla, mutta silti niin sympaattinen. Luen yleensä jännityssarjoista vain yhden osan, joten kovinkaan suuria antipatioita ei kukaan ole saanut osakseen, mutta ylipäätään kyseinen stereotypia ärsyttää.

6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et?
Minulle on ainakin jäänyt sellainen käsitys, että "kaikki" arvostavat Edith Södergranin runoja, mutta minussa ne eivät ole herättäneet mitään tuntemuksia. Jättivät ihan täysin kylmäksi.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa?
Knausgårdin kirjat eivät herätä pienintäkään mielenkiintoa minussa.

8. Kirja joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva?
Sinkkuelämää -kirja oli kyllä megalomaaninen pettymys loistavan tv-sarjan jälkeen. Jos tv-sarjassa pääosassa oli naisten ystävyys ja päähenkilöiden yhtä tunnemyrskyä oleva yksityiselämä niin kirjassa Carrie ystävineen ja tuttuineen olivat vain todella yrmyjä. Tuli välittömästi fiilis, että näitä tyyppejä en kyllä haluaisi tuntea tosielämässä.

4 kommenttia:

 1. Taisteluni- sarja jäi siihen ensimmäiseen kirjaan. Liian sekavaa minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä arvostelen jo ihan lukematta yhtäkään riviä:D Mutta oletan vain hyvin vahvasti ettei ole yhtään minun juttuni.

   Poista
 2. tää oli hauska! Itse en varmaan pystyis vastailemaan noin coolisti näihin kysymyksiin. Ehkä mikään sit ei ole jättänyt täysin kylmäksi vaan aiheuttanut raivoa, närkästystä ja halveksuntaa pitämisen sijaan! :D Joku vois nyt sanoo, et hei ne on vaan kirjoja...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurattaa näin jälkikäteen kun luin noita kiireessä rustaamiani vastauksia, että kun joka toinen kirja on jättänyt kylmäksi :D Olisi voinut ehkä hetkeksi pysähtyä ja miettiä synonyymeja :D

   Poista