sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Jokeri

Brian Azzarello & Lee Bermejo
2008 suom. 2011
DC Comics


Mitä tapahtuu ja kenelle?
Jokeri vapautetaan Arkhamin vankimielisairaalasta puhtain paperein eikä kukaan Gotham Cityssä ole turvassa. Muut roistot ovat jakaneet keskenään Jokerin omaisuuden kuvitellen, että hän istuu kiven sisällä lopun ikänsä. Nyt Jokeri haluaa kostonsa, mahdollisimman verisenä, totta kai.

Miten päädyin lukemaan Jokerin?
Katsottiin vähän aikaa sitten kaikki uusimman Batman-trilogian osat ja siinä samalla virittäydyin jo ikään kuin tunnelmaan. Vaali-iltana Hirvosen Kun aika loppuu tuli luettua loppuun eikä uuden romaanin aloittaminen houkutellut. Muistelin, että supersankarisarjakuviin haksahtanut mieheni on aina kehunut mm. Jokeri-teosta ja ajattelin, että siinähän sitä sitten olisi kevyttä lukemista vaalituloksia odotellessa.

Minä ja sarjakuvat tulevaisuudessa?
Meillä on kirjahyllyllinen täynnä supersankarikirjoja, mutta toistaiseksi olen lukenut vain Watchmanin enkä oikeastaan usko, että minusta koskaan tulee sarjakuvaihmisiä. Jokerin lukeminen oli kiva spontaani lukuhetki, hauska tietää minkälaisia kirjoja kumppani lukee niin innoissaan. Tietenkin mitä enemmän sarjakuvia lukisi, sitä helpommaksi ja vaivattomammaksi tarinan seuraaminen kävisi... Nythän oli niin, että lukeminen takkusi, kun ei aina tiennyt pitäisikö ensin tutkia kuvat vai lukea tekstit ja välillä ei ollut selvää mikä kuvaruutu tulee minkäkin kuvaruudun jälkeen... En siis jatkossakaan seikkaile sarjakuvan maailmassa, mutta kivaa vaihtelua tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti