torstai 11. huhtikuuta 2013

Vastauksena Jonnalle
Kirjakaapin avain -blogin Jonna muisti minua muutamalla kysymyksellä, joten vastailen niihin nyt, kun en millään jaksa vielä seuraavaa kirja-arviota miettiä. Robinson Crusoe on kyllä jo kokonaan kuunneltu äänikirjana, mutta haluaisin ehkä vielä vielä katsastaa Tom Hanksin tähdittämän Cast Awayn ennen kuin julkaisen arvioni.

1. Kuka on suosikkisatuhahmosi?
Pieni merenneito. Minulle luettiin pienenä alkuperäistä tarinaa merenneidosta, joka lopussa muuttui merenvaahdoksi. Se sai minut hyvin surulliseksi! Minulla oli sama tarina myös lyhennettynä versiona, kauniilla kuvilla höystettynä ja jaksoin ihailla sitä aina vain. Olin myös äärettömän onnellinen, kun katsoin Disneyn elokuvaa X videolta ensimmäistä kertaa ja siinä tuli traileri Arielista, joka oli ilmestymässä seuraavaksi Disneyltä. Muistan vieläkin sen tunteen, kun traileri alkoi. Ai miten niin elämän suola on pienissä onnen aiheissa?;)

2. Mitä kirjaa lukiessasi olet itkenyt?
Ensimmäisenä tulee mieleen Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen, jota lukiessa vollotin alusta loppuun asti. Hieman enemmän kasassa pysyin esimerkiksi lukiessani ensimmäistä kertaa Lorenzo Carcaterran Katuvarpuset. Tai ketä minä yritän huijata, taisin itkeä senkin alusta loppuun asti.

3. Mikä on mielestäsi paras kirjasarja?
Ei ole Harry Potterin voittanutta. Ilahdun usein siitä ajatuksesta, että joku kaunis päivä olen unohtanut melko monia asioita Harryn tarinasta ja voin vihdoin viimein lukea sarjan kokonaan uudelleen.

4. Minkä kirjan olet lukenut useaan otteeseen?
Neiti Etsivät luin aikoinaan monta kertaa, mutta myös L.M. Montgomeryn Runotyttö-sarja on tullut luettua kolme tai neljä kertaa.

5. Minkä kirjan lukemista odotat tällä hetkellä eniten?
Hmm. Täytyy myöntää, että juuri nyt elän seesteistä aikaa kirjallisuuden suhteen, enkä ole mitenkään yltiöinnokas minkään kirjan suhteen... Todetaan vaikka näin, että koska Robinson Crusoen kuuntelu äänikirjana osoittautui hauskaksi kokemukseksi, odotan samanlaisia hetkiä Aarresaari-kirjan parissa.

6. Mikä on suosikkisarjakuvasi?
Maailman vahvin Nalle. Rakastan edelleen niitä kaikkia ihania pikkutaloja, joita kaikilla hahmoilla sarjakuvassa on! Maija Mehiläinen tulee hyvänä kakkosena. Tästä voidaan todeta, että en juuri ole sarjakuvia lukenut lapsuusajan jälkeen...

7. Onko sinulle merkitystä sillä onko kirja kovakantinen vai pokkari?
Luettaessa suosin ehkä himpun verran enemmän kovakantisia, mutta varsinkin itselleni ns. ikuiseen käyttöön tarkoitetut kirjat hankin ehdottomasti kovakantisena.

8. Luetko näytelmiä?
En intohimoisesti, mutta mielelläni lähitulevaisuudessa lukisin kaikki must-näytelmät, kuten Hamletin. Olen lukenut jo Anna-Liisan, Sudenmorsian, Kesäyön unelma ja muutamia muitakin. En oikein koe saavani irti mitään näytelmistä...

9. Mikä on lapsuutesi rakkain kirja?
Muutamat talviaiheiset Disneyn Lasten kirjakerhossa 90-luvulla ilmestyneet teokset, joissa seikkailee Ankkaperhe. Toisessa lähdetään Mummo Ankan luokse viettämään joulua, toisessa eksytään Pohjoisnavalle asti. Tarinoissa on ihanasti oivallettu joulun parhaat asiat.

10. Kuka on lempikuvittajasi?
Oikeasti sellaista ei taida edes olla, mutta olen huokaillut ihastuksesta lukiessani alkuperäistä Nalle Puh -kokoelmaa ja Kaislikossa suhisee -kirjaa.

11. Luetko kirjoja muilla kielillä kuin suomeksi?
Englanniksi yritän lukea edes muutaman kirjan vuodessa. Mielelläni lukisin hieman enemmänkin. Tämän vuoden haasteena on yrittää saada jotain selvää ruotsinkielisestä romaanista. Olen vuoden verran päntännyt tätini ullakolta löytyneistä 70-luvun oppikirjoista ruotsia ja lukenut muutamia lastenkirjojakin ruotsiksi. Miten minusta jotenkin tuntuu siltä, että en taida tulla selviämään voittajana tuosta ruotsinkielisestä romaanista...

---

Kiitos Jonnalle kysymyksistä! Mielelläni kuulisin samoihin kysymyksiin vastaukset Lilliltä, jos hänellä sattuu olemaan ylimääräistä aikaa vastausten pohtimiseen:)

2 kommenttia:

  1. Kiva juttu, että tartuit kysymyksiin. :) Harry Potterin voittanutta kirjasarjaa saa totisesti hakea eikä hevillä löydy! :D (Itse en näytelmäksi sanoisi Sudenmorsianta, siis jos puhe on Aino Kallaksen teoksesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kävi Kallaksen kanssa itse asiassa niin, että viime vuonna Kotimaisen kirjallisuuden aarrejahtia suorittaessani päätin lukea Sudenmorsiamen kirjaversion, mutta vahingossa lainasin näytelmän. Ja sitten päätin, että piruvie, jos itse tarina on tyyliin 60 sivua pitkä, niin luen senkin vielä siihen putkeen, niin on tarina sitten ainakin kunnolla omaksuttu:) Minäkään en tosiaan tiennyt, että näytelmäversiokin olisi painettu kirjaksi.

      Poista