torstai 10. tammikuuta 2013

50 mieskirjailijoiden kirjaa

Suunnittelin alunperin tekeväni 100 kirjan listan mieskirjailijoistakin, mutta pian huomasin sen olevan mahdotonta: yksinkertaisesti luen enemmän naiskirjailijoiden kirjoja, eikä mieleeni millään tullut 100 kirjaa, jotka haluaisin ehdottomasti lukea. Niinpä tyydynkin nyt 50:een kirjaan, joiden uskonkin sitten olevan ehdottomasti lukemisen arvoisia. Oikein syyhyää sormet päästä lukemaan näitä teoksia:) 100 naiskirjailijoiden kirjaa -listan tein jo vuosi pari sitten, ja olenkin lukenut listalta jo kolmisenkymmentä kirjaa, joten tahti on hyvä:)

1. John Irving - Garpin maailma
2. Kazuo Ishiguro - Yösoittoja
3. Jeffrey Eugenides - Middlesex
4. Haruki Murakami - Mistä puhun kun puhun juoksemisesta
5. Jose Saramago - Kertomus näkevistä
6. Juhani Aho - Rautatie
7. Truman Capote - Aamiainen Tiffanylla
8. Vladimir Nabokov - Lolita
9. Esko Valtaoja - Kaiken käsikirja
10. Jonathan Franzen - Vapaus
11. Colm Toíbín - Brooklyn
12. Andrew O´Hagan - Maf-koira ja hänen ystävänsä Marilyn Monroe
13. Douglas Preston & Lincoln Child - Relic
14. Stieg Larsson - Kun pilvilinna romahti
15. Johan Theorin - Yömyrsky
16. Ian McEwan - Ajan lapsi
17. Joel Haahtela - Lumipäiväkirja
18. C.S. Lewis - Prinssi Kaspian
19. Antti Tuomainen - Parantaja
20. Yann Martel - Piin elämä
21. Julian Barnes - Kuin jokin päättyisi
22. Patrik Rothfuss - Tuulen nimi
23. Douglas Adams - Linnunradan käsikirja liftareille
24. Stephen Hawking - Ajan lyhyt historia
25. William Shakespeare - Hamlet
26. Tuomas Milonoff & Riku Rantala - Mad Manners
27. Lorenzo Carcaterra - Sleepers
28. Jules Verne - Matka maan keskipisteeseen
29. Ib Michael - Kirje kuulle
30. Ransom Riggs - Neiti Pelegrinen koti eriskummallisille lapsille
31. Ali Shaw - Tyttö joka muuttui lasiksi
32. George Orwell - Eläinten vallankumous
33. Henrik Ibsen - Nukkekoti
34. Vilhelm Moberg - Maastamuuttajat
35. Markus Nummi - Karkkipäivä
36. Andre Brínk - Ruttomuuri
37. Italo Calvino - Paroni puussa
38. Neil Gaiman - Unohdetut jumalat
39. Guillermo del Toro & Chuck Hogan - Vitsaus
40. Stephen King - Hohto
41. Mihail Bulgagov - Saatana saapuu Moskovaan
42. Hernan Rivera Letelier - Elokuvankertoja
43. Charles Dickens - David Copperfield
44. Jonathan Carroll - Valkoiset omenat
45. Ilmari Kianto - Punainen viiva
46. Matti Yrjänä Joensuu - Harjunpää ja pahan pappi
47. Kari Hotakainen - Ihmisen osa
48. Veijo Meri - Manillaköysi
49. Kurt Vonnegut - Säätiö 5
50. Richard Mason - Meren huoneissa

15 kommenttia:

 1. Sonja, kiinnostavaa, että sinulla on Richard Masonin Meren huoneissa. Kokeileppa saman kirjailijan Muistojen huoneet. Olen kaivannut sille blogisavuja.

  Kuin jokin päättyisi on tässä ihan ehdoton.

  Kiinnostavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. richard Mason taitaakin olla ainoa hieman persoonallisempi valinta koko listalla, syykin se, että kirja sattuu olemaan omassa kirjahyllyssäni lukemattomana - tarina kyllä kiinnostaa kovasti! Jos lukukokemus on hyvä, jatkan varmasti Masoniin tutustumista Muistojen huoneet -kirjan parissa. Olenkin ymmärtänyt, että siitä on pidetty kovasti.

   Poista
 2. Mennään näköjään aika samoilla teoksilla ja kirjailijoilla tämän listan mukaan :D Valehtelematta ainakin 30 samaa teosta kun mun epävirallisemmala paperisella tbr-listalla. Vielä kun ne joskus saisi luettua niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieskirjailijoiden kanssa minulla näyttää käyvän tosiaan niin, etten keksi listalle mitään hirveän omaperäistä, vaan moni on tosiaan joko kaikkien tuntemia klassikkokirjailijoita tai lähivuosien kirjailijatapauksia:D Onneksi pidin listan 50:ssä, kirjoihin tarttuminen on mieluisampaa kun kaikki on sellaisia kirjoja, jotka oikeasti haluan haluan lukea:)

   Poista
 3. Todella hyvä lista! Capote, Nabokov, C. S. Lewis, King ja Dickens ovat ainakin omia suosikkejani, jään innolla odottamaan mitkä kirjailijat jäävät mieleesi :) Mobergin Maastamuuttajat on omallakin lukulistalla, vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nabokovia odotan itsekin mielenkiinnolla, olen joskus pari kolme vuotta sitten aloittanut Lolitan, mutten päässyt paria sivua pidemälle. Capote jännittää, olen joskus päässyt niinkin pitkälle, että olen selaillut Aamiainen Tiffanylla ja tekstin taitto on ollut jotenkin ahdistava: pientä printtiä, ei juurikaan marginaalitilaa. Hassua mitkä pienetkin asiat saattavat säikäyttää lukijan... :)

   Poista
 4. Hienoja kirjoja listallasi. Osan olen niistä lukenut (mm. Irving, Ishiguro, Toíbín, O'Hagan, Bulgagov, Kianto) ja osa on omallakin TBR-listalla (esim. Capote, Calvino, Martel).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bulgagov tulee olemaan itselleni se suurin haaste. Sellainenkin oli pakko lisätä listalle. En usko, että tulen pitämään kirjasta, mutta pakko haastaa itsensä lukemaan. Ehkä yllätynkin positiivisesti?

   Poista
 5. Hieno lista! Muutaman olen jo lukenut, mutta muuten voisin kopioida suoraan omaan käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naiskirjailijoiden suhteen on tosiaan tullut tehtyä enemmän mielenkiintoisia löytöjä lukuharrastuksen myötä, mutta jotenkin näiden miesten kanssa junnaan näissä kaikkien tuntemissa kirjoissa:D Eli mieslistani tosissaan onkin oikein yleispätevä kirjalista:D

   Poista
 6. Minä en saisi edes viittäkymmentä äijää kasaan, ainakaan juuri nyt kun olen niin innostunut vahvoista naisista. Näistä olen lukenut 15 herraa, lukulistalla on mm. Vonnegut, Dickens ja Brink.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naiskirjailijoiden suhteen minäkin olen jotenkin kiinnostuneempi... Omalta listaltani olen kuitenkin todella innoissani mm. kirjoista Piin elämä, Neiti Pelegrinon koti eriskummallisille lapsille ja Yömyrsky... Ja oikeastaan aika moni muukin:D Joten ei tästä listan suorittamisesta kamalaa pakkopullaa taida kuitenkaan tulla:D

   Poista
 7. Niin ja lukemistani suosittelen erityisesti Martelia, Valtaojaa, Ibseniä ja Calvinoa.

  VastaaPoista
 8. Sinulla on päinvastoin kuin minulla tai ainakin omasta mielestäni luen enemmän mieskirjailijoita. Tosin ihan sattumalta. :-) Listallasi on hienoja kirjoja! Olen lukenut listaltasi 10 teosta. Lolita jäi mieleen sinnikkyyttä vaativana, mutta olen silti iloinen, että teoksen luin. Naurua pimeässä olisi herralta nyt omalla listallani.

  Kun jokin päättyisi roikkuu omalla lukulistallani tällä hetkellä kärkipäässä. Odotan kovasti, että sen saisin kirjastosta käsiini. Niin monet ovat sitä kehuneet ja olen aika varma, että teoksesta pidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Törmäsin kyllä aikoinaan naiskirjailijoiden listaa tehdessäni siihen, että kaikki klassikkolistaukset ovat pullollaan mieskirjailijoita, ja oletin silloin, että mieskirjailijoiden satasen saa täyteen jo ihan pelkästään niilläkin kirjoilla, jotka PITÄISI lukea. Sitten vaan kun listaa alkoi oikeasti tehdä, halusikin listalle pelkästään niitä kirjailijoita, joilta HALUAA lukea jotain:D

   Kuin jokin päättyisi kuuluu minun tammikuun teemaani. En vain vielä ole saanut sitä kirjastosta, joten ensin luen Etten palaisi tuhkaksi ja sitten Pienen mustan kirjan. Ehkä paras tosiaan jää viimeiseksi;)

   Poista