keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Juhlahumua blogissa

Nyt on tullut vuosi sitten jutusteltua mukavia täällä blogin puolella. Ja on kuulkaas ollut kivaa! Bloggailu on osoittautunut oivaksi harrastukseksi, johon todellakin jää koukkuun. Nyt haluankin juhlia kulunutta vuotta pienimuotoisella arvonnalla.

Arvontaan voi osallistua jättämällä minulle yhden lukuvinkin ensi vuodeksi. Mikä kirja kannattaa ehdottomasti lukea? Sen ei tarvitse olla suosittelijan lempikirja, mutta sellainen hyvä mukava kirja, jota ei kannata sivuuttaa. Vuosi tosiaan vaihtuu ihan kohta ja must-read-listat vuodelle 2012 odottaa tekijäänsä. Anonyymit osallistujat jättäkööt nimimerkin vinkkinsä kaveriksi. Voittaja saa valita alla olevasta listasta kaksi (2) pokkaria itselleen. Arvonnan suoritan 7.12.

Ahern: Mitä huominen tuo tullessaan
Gavalda: Karkumatka
Haahtela: Katoamispiste
Hämeen-Anttila: Toisen taivaan alla
Härkönen: Kauhun tasapaino
Iivari: Juhannus italialaiseen tapaan
Ishiguro: Ole luonani aina
Jalonen: Poikakirja
McEwan: Polte
Nummi: Karkkipäivä
Olsson: Laulaisin sinulle lempeitä lauluja
Pearson: Kate Reddy - Täydellä teholla yötä päivää
Snellman: Parvekejumalat
Tervo: Huimaavat korot
Beckett: Luihin kirjoitettu
Brown: Savuverho
Gerritsen: Jääkylmä
Isomäki: Saravatin hiekkaa
Jungstedt: Kevään kalpeudessa
Lehane: Menneisyyden ote
Läckberg: Saarnaaja
Marklund & Patterson: Postikorttimurhat
Pakkanen: Muistivirhe

Onnea kaikille arvontaan osallistuville!

30 kommenttia:

 1. Onnea yksi-vuotiaalle!

  Huomasin että pidit Orwellin 1984:stä, joten Murakamin 1Q84, jossa on viittauksia Orwellin teokseen voisi kiinnostaa.

  Ja kevyemmästä päästä (koska Murakamissa on n. 1000 sivua luettavaa) suosittelen Erica Bauermeisterin Elämän lempeät maut -kirjaa. Se on leppoisa lukuromaani, jossa on ihania herkkuja!

  VastaaPoista
 2. Kirjalistojen puolelta huomasin, ettet ole lukenut Hemingwayn pelkistettyä klassikkoa Vanhus ja Meri, joten suosittelen sitä.

  VastaaPoista
 3. Onnea yksivuotiaalle! Niin se aika kuluu. :)

  Yksi ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja on Jonathan Franzenin Vapaus. Hurja tiiliskivi, jonka lukeminen vie aikaa, mutta palkistee sitäkin enemmän.

  VastaaPoista
 4. Oho, vastahan tämän aloitit! :) Onnea!

  Kun olet joskus kysellyt multa tietokirjavinkkejä, niin nyt olisi yksi oikeasti varteenotettava: Heikki Lehikoisen Katkera manalan kannu - kuoleman kulttuurihistoria Suomessa. Mielenkiintoinen ja vetävästi kirjoitettu!

  VastaaPoista
 5. Onnea yksivuotiaalle, hienolle blogille!

  Suosittelen ensi vuoden lukemistoosi Helmi Kekkosen Kotiin-novellikokoelmaa ja Rosamund Luptonin (muistaakseni) maaliskuussa suomeksi ilmestyvää Sisarta, jota en välttämättä itse lue mutta luulen, että saattaisit pitää siitä :).

  VastaaPoista
 6. Onnea blogisynttäreistä! :)

  Minusta tuntuu, että suosittelen aina samoja kirjoja, joten tällä kertaa jotain ihan muuta. Mikäli et ole aiemmin lukenut, suosittelen Vilhelm Mobergin Maastamuuttajat -sarjaa. Osia on seitsemän, mutta ne ovat lyhyitä ja mikäli uudisraivaajat yhtään kiinnostavat, tämä on aika varmasti sopivaa luettavaa. :)

  (Ja siltä varalta, ettei aihe yhtään kiinnosta, suosittelen myös jotakin John Irvingiltä. Paitsi neljättä kättä en.)

  VastaaPoista
 7. Et ole muistini mukaan lukenut sitä Ahjeqvistin Kultatukka, tähtöstä? Olisi kiva kuulla mielipiteesi siitä! Tai jos et ole lukenut vielä Carlos Ruiz Zafonin Tuulenvarjoa, niin lueppas se!

  Ja onnea yksivuotiaalle ;)

  VastaaPoista
 8. Onnea!

  Minä suosittelen aina ja kaikkialla ja kaikille Sirpa Kähkösen Kuopio-sarjaa, sen lisäksi mielelläni suosittelen myös Katja Ketun "Kätilöä".

  VastaaPoista
 9. Onnea kivalle kirjablogille ja monia vuosia lisää!

  Pokkarilistassa taisi olla melkein viisi kirjaa, jotka oikeasti haluaisin lukea, joten osallistun! Suosittelen sinulle luettavaksi vaikkapa Melissa Bankin Nyt nappaa! -teosta, joka on aivan ihana.

  VastaaPoista
 10. Onne ablogille! Ja Vapaus kannaattaa ehdottomasti lukea, kuten Katja sanoi.

  VastaaPoista
 11. Onnea blogille!

  En tiedä, oletko lukenut Harper Leen kirjaa Kuin surmaisi satakielen, mutta jos et ole, suosittelen ehdottomasti. Ihana lapsuudenkuvaus, jossa on mukana vakavaakin asiaa.

  VastaaPoista
 12. Hiphei, onnea yksivuotiaalle blogillesi! Näyttäisi siltä, että varsin moni on vuosi sitten aloittanut oman kirjabloginsa. :-)

  Nam nam, mitä herkkuja listaltasi löytyykään!

  Huomaan, että Norkku on jo ehdottanut Murakamia, mutta minä voisin vinkata kyseiseltä kirjailijalta omaa lemppariani eli Kafkaa rannalla. Aivan ihanaihanaihana kirja, vaikka onkin tiiliskivi -muistaakseni "tiiliskivet" olivat sinullekin pienoinen mörkö. ;-)Pakkohan minun on ehdottaa sinulle myös Westön ns. Helsinkisarjaa, joista kolmesta erilaisesta kirjasta voi valita sen, mikä aiheeltaan tuntuu itsestä mielenkiintoisimmalta (eli joko Leijat Helsingin yllä, Missä kuljimme kerran tai Älä käy yöhön yksin). Oma ykköseni oli pitkään Leijat Helsingin yllä, mutta nyt Missä kuljimme kerran kaartaa sen ohi.

  VastaaPoista
 13. Hei! Löysin juuri blogisi ja heti toivotan onnea! :)

  Olet lukenut hurjasti kirjoja mutta jos ymmärsin oikein niin sinulla olisi vielä lukematta Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän? Se on juuri sellainen hyvä ja mukava kirja. Sen merkittävyydetä en niin tiedä mutta suosittelen sitä sinulle etenkin jos olet edes vähän kiinnostunut musiikkimaailmasta (johon kirja sijoittuu).

  VastaaPoista
 14. Onnea onnea onnea! 1 vuotta on aika huimasti. (Itse seuraan ensi vuoden alussa perästä!)

  Lue Augusten Burroughsin Maagista ajattelua.

  VastaaPoista
 15. Onnea yksivuotiaalle! <3 Suosittelen Bulgagovin Saatana saapuu Moskovaan -kirjaa. Omituinen, mutta kaikessa omituisuudessaan kiehtova ja upea kirja!

  VastaaPoista
 16. Tuli heti mieleen pari Kaija Ketun Kätilö ja Zafonin Tuulen varjo, joita täällä jo suositeltiinkin... Yhdyn siis edellisiin :)

  VastaaPoista
 17. Paljon onnea Sonja! Blogissani on syntymäpäivälahjaksi haaste sinulle :-).

  Meillä on aika erilainen lukumaku, mutta uskallan silti suositella sinulle vaikkapa Carol Ann Leen kirjoittamaa Anne Frank -elämäkertaa. Se kertoo paitsi Annesta myös Euroopasta toisen maailmansodan molemmin puolin.

  VastaaPoista
 18. Kiitoksia kaikille onnitteluista ja monipuolisista vinkeistä!

  Norkku: Tuhat sivua on tietenkin aina mukava haaste:)Elämän lempeät maut -kirjasta en ole aikaisemmin kuullutkaan, kivaa!

  Jaakko: Vanhus ja meri on ollut aina silloin tällöin mielessä. Se on siis jo saatava luettua!:)

  Katja: Vapaus -kirjaa on kehuttu kyllä jo niin paljon, että se on listalla paikkansa ansainnut:)

  Suketus: Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, kiva että vinkkasit nimenomaan tietokirjasta:) Niitä tulee luettua ihan liian vähän ottaen huomioon miten paljon ne kuitenkin kiinnostavat.

  Maria: Kotiin -kirjasta olenkin nähnyt yhtä jos toista blogikirjoitusta. Ja Sisar laitetaan myös korvan taakse, kerron sitten kannattaako sinunkin tarttua siihen:)

  Maija: Maastamuuttajat kuulostaa ainakin aiheensa perusteella mielenkiintoiselta, listalle siis ehdottomasti:) John Irving on yksi minunkin lemppareistani - vaikka en ole lukenut häneltä läheskään koko tuotantoa.

  Susa: Kultatukka, tähtönen -kirja on kyllä kiinnostanut kovasti, mutta vielä en tosiaan ole ehtinyt sitä lukemaan. Tuulen varjon luin muutama vuosi sitten ja tykkäsin kyllä kovasti. Jatko-osaan en kuitenkaan ole uskaltanut tarttua, että jos se on ihan kökkö.

  Jaana: Pitkään sarjaan en tohdi uskaltautua kiinnittäytymään, vaikka Kähköseltä en olekaan vielä mitään lukenut. Kätilö kuitenkin pitäisi saada luettua - ehkä jo tämän vuoden puolella:)

  Karoliina: Nyt nappaa! -kuulostaa ihan tuntemattomalta kirjalta, jännittävää!:)

  VastaaPoista
 19. anni.M: Juu, Vapaus on paikkansa ansainnut listalla:)

  Gerdy: Kuin surmaisi satakielen on tosiaan vielä lukematta, ja joka vuosi on ainakin muutama klassikko hoidettava alta pois, joten ensi vuonna sitten ainakin tuo:)

  Kaisa: Murakamilta en ole vielä lukenut mitään, ja Kafka rannalla -kirjaa on kyllä usein tunnuttu kehuvan. Juoksu-aiheinen kirja kiinnostaisi kirjailijalta myös. Missä kuljimme kerran oli todella hyvä lukukokemus, ehkä lähiaikoina voisi olla seuraavan Westön vuoro. Tiiliskivet ovat hyvästä ja pahasta. Nyt lukemani Täydellinen paisti on niin puuduttava, että koen sen henkisesti tiiliskiveksi vaikkei siinä ole kuin päälle 300 sivua. Joku tosi hyvä ja pienellä printillä kirjoitettu tiiliskivi voi herättää sitten taas vain positiivisia ajatuksia:)

  Pihi nainen: Itkoselta olen lukenut vasta Huolimattomia unelmia -novellikokoelman, mutta muistaakseni tuo sinun mainitsemasi kirja löytyy joltain 100 kirjan listaltakin, joten sen voisi hyvin vetäistä johonkin väliin:)

  Katri: Maagista ajattelua kuulostaa ihan uudelta tuttavuudelta, kiitos vinkistä:)

  Amma: Olen yrittänyt vältellä Saatana saapuu Moskovaan -kirjaa, vaikka olen tiennyt että sen aika joka tapauksessa koittaa joku päivä. Ehkä se voisi olla tiukka haaste ensi vuodelle niin kuin tälle vuodelle oli Rikos ja rangaistus:)

  Rachelle: Kätilö menee heti listan kärkeen:)

  Paula: Olitkohan se sinä, joka aikaisemmin kirjoitteli Anne Frankista enemmänkin...? Hänen tarinaansa olisi pitkästä aikaa mielenkiintoista pureutua - edelliset kokemukset on sieltä yläasteen ajoilta. Täytyykin käydä kurkkaamassa blogiisi, hui!:)

  VastaaPoista
 20. Onnitteluja täältäkin! Hui, lukuvinkkejä on vaikea antaa... mutta jos et ole lukenut yhtään Kurt Vonnegutin tai Hilkka Ravilon kirjaa (sorry, muisti pätkii tässä suhteessa), voisinpa suositella kokeilemaan näitä.

  VastaaPoista
 21. Onnittelut! :)

  Minäkin voisin suositella Murakamia, mutta taidan sittenkin mainostaa Torgrim Eggeniä ja häneltä vaikkapa Kaksoset-romaania, joka sijoittuu Castron Kuubaan. Kannattaa tutustua, jos et ole vielä lukenut!

  VastaaPoista
 22. Tasavuosionnittelut!

  Booksy jätti ystävällisesti Arto Salmisen vapaaksi, joten minä mainitsen hänet. Kaikki eivät varmastikaan tykkää, mutta hänen kirjansa ovat NIIN nopealukuisia, että isosta ajallisesta uhrauksesta ei ole kyse, vaikkei kirja sytyttäisikään - tosin niin ei voi käydä. Suosittelen aloittamaan tuotannon alkupäästä, Turvapaikasta tai Varastosta.

  VastaaPoista
 23. Onnea taaperolle ;)) Ja voi ihanuus, mikä lista, josta valita! Jos vain myös ulkosuomalainen (asun UK:ssa ja kysyn siksi, koska kaikki eivät ymmärrettävistä syistä halua toimittaa voittoja ulkomaille) voi osallistua, niin osallistuisin mieluusti arvontaan!

  Haluaisin suositella sinulle minuun vaikutuksen tehnyttä kirjaa nimeltä Before I go to sleep.

  Voit lukea siitä enemmän blogistani:

  http://mainoskatko.blogspot.com/2011/08/elama-ilman-eilisia-ja-huomisia.html

  VastaaPoista
 24. Onnea 1-vuotiaalle! Tuossa pokkaripinossasi on useita jotka kiinnostavat!

  Suosittelen sinulle Sonja, kotimaisista tyttökirjaklassikoista Anni Swanin Pikkupappilassa, jota oli nyt aikuisena kiinnostavaa lukea historiallisena kuvauksena. Kesäksi suosittelen Kaarinan kesälomaa. Ihanat suomalaiset metsämaisemat piirtyvät mieleen! Rauha S. Virtasen uusimmat Seljat 2000-luvulta ovat myös hyvää ajankuvaa 70-luvulta Suomesta ja Chilestä! Näitähän voi aina lukea uudestaan, vaikka olisi tullut luettua :)

  VastaaPoista
 25. Booksy: Vonnegutia olen kantanut mukanani jossain mieleni sopukoissa, Ravilosta en ole koskaan kuullutkaan:) Molemmat siis listalle!

  Zephyr: Torgrim Eggenistä en ole myöskään koskaan kuullutkaan, hauskaa miten paljon uusia kirjailijavinkkejä sitä saakaan!

  Jori: Täytyy myöntää, että ilman suosittelujasi Salmisen kirjat olisivat saaneet jäädä hyllyyn. Niissä on niin rumat kannet, että olen jo siitä syystä jättänyt kajoamatta niihin:) Mutta eihän sitä tiedä sisällöstä ennen kuin kokeilee, listalle siis!:)

  Elegia: En ole ehtinyt postimaksuihin perehtyä ollenkaan, tämä en ensimmäinen kerta kun olen ylipäätänsä mitään pakettia lähettämässä minnekään. Minun puolestani voit olla mukana ellei lähetys muihin maihin maksa enemmän kuin itse palkinto:D Suosittelemasi kirja on jo nimen perusteella mielenkiintoinen, kiitos!:)

  Sara: Sivistyksessäni onkin Anni Swanin menevä aukko, joten tämä asia on ehdottomasti korjattava. Kiitos vinkistä!:)

  VastaaPoista
 26. Jos kerran löytyy Anni Swanin mentävä aukko, niin suosittelen myös Ollin oppivuosia! Oli silloin lapsena/nuorena tosi vahva lukukokemus (voit sitten kertoa, oliko se vain nuoruudesta johtuvaa...)! :)

  VastaaPoista
 27. Onnea!

  Jos et ole lukenut juuri edesmenneen Christa Wolfin kirjoja, niin Kassandra kannattaisi ehdottomasti lukea. Se on hieno kirja (ja ohut)!

  VastaaPoista
 28. Jori: No nythän kirjailijaan on ehdottomasti tutustuttava, jos se saa lisääkin ääniä:)

  Riikka: Ollin oppivuosista olen kuullut paljon hyvää, mutta en tosiaan itse ole sitä ikinä lukenut. Ensi vuonna sitten... :)

  Margit: Christa Wolf on myös ihan uusi tuttavuus, joten odotan mielenkiinnolla myös hänen teoksensa lukemista:)

  VastaaPoista