maanantai 22. syyskuuta 2014

Viikko 39: klassikoita ja lukumaratonia

Alkanut viikko on täynnä työntekoa ja pitkiä päiviä, mutta ajattelin siitä huolimatta lainata lukumaratonin ideaa alkaessani läpikäymään lyhyitä klassikoita.


Olen blogini alkuaikoina näpytellyt muistiin erilaisia klassikkokirjalistauksia ja niiden läpikäyminen on joinain vuosina osoittautunut jopa piinallisen hitaanlaiseksi puuhaksi. Tuhat vuotta - sata kirjaa -listalta olen tähän mennessä lukenut 28 teosta. Keskisuomalaisen 100 kirjan listaukselta olen lukenut 51 teosta.


Kuluvalla viikolla olisi tarkoitus lukea useampikin lyhyt klassikko, jotka yllämainituilta listoilta löytyy ja näin oma ikuisuusprojektini etenisi aimoharppauksin.


Toistaiseksi olen löytänyt kirjastosta nämä kirjat:
Camus - Sivullinen (135s.)
Istanmäki - Liian paksu perhoseksi (205s.)
Suhola - Rakasta minut vahvaksi (140s.)
Voltaire - Candide (145s.)


Nämäkin kirjat aion kirjastosta hakea:
Goethe - Nuoren Wertherin kärsimykset (205s.)
Goscinny - Asterix ja Kleopatra (48s.)
Haavikko - Talvipalatsi (55s.)
Ibsen - Nukkekoti (124s.)
Parkkinen - Kaupungin kaunein lyyli (149s.)
Kunnas - Koiramäen talossa (48s.)


Alun perin oli tarkoituksena vähentää töidenjälkeisiä menoja, jotta lukemiselle jäisi aikaa. Nyt olen kuitenkin pienessä flunssassa ja tekee hyvää jättää menot kokonaan pois ja ensisijaisesti lepäillä kirjojen parissa iltaisin ja nauttia pimenevän syksyn tunnelmasta. Ehkä ensi viikolla pöpö on saatu kuriin ja mieli on levännyt!


Tällä viikolla olisi tarkoituksena myös lukea ahkerammin niissäkin tilanteissa joissa en yleensä lue: juna-asemalla, junassa, ruokatunnilla ja kahvitauolla, kotona aamiaista syödessä jne.


Lukeminen alkakoon! :)

1 kommentti:

  1. Kiva ajatus.

    Meinasin alkaa nipottaa, että olethan lukenut Kaupungin kauneimman lyylin, koska se luettiin yläasteella, mutta ethän sinä tainnutkaan sitä lukea, koska meillä oli eri opettaja. Me luimme sen. En kyllä muista kirjasta mitään. ;)

    Asterixille ja Koiramäelle iso peukku. Loistavia! Nukkekodista taas itse pidän enemmän näyttämöllä, mutta olen sen kirjanakin lukenut ja jopa blogannut.

    Minulla on nyt listojen kanssa hankaluuksia. TBR-lista on puolivälissä, mutta tekee mieli jättää se silleen, koska lukematta on aika monta sellaista, jotka hyllyssä ovat, mutta jotka tekisi mieli vain laittaa kiertoon lukemattomina... Katsotaan.

    VastaaPoista