sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Tähtiin kirjoitettu virhe

John Green
2012 suom. 2013
340 s./WSOY


Sain vihdoinkin luettua lähiaikoina paljon pinnalla olleen nuortenkirjan Tähtiin kirjoitettu virhe. Ja olipa hieno tarina! En ymmärrä miksi ketkuttelin asian kanssa näinkin kauan, mutta olen onnellinen, etten sentään jättänyt kokonaan lukematta.

Tarina on yksinkertaisuudessaan tämä: parantumatonta syöpää sairastava Hazel ja syövästään toipumassa oleva Augustus tapaavat ja rakastuvat päätä pahkaa. Luvassa on koko elämänkirjo rakkauden huumasta sairauden koviin kiputiloihin, hillittömän hauskoista inside-jutuista surun kyyneleisiin.  

Kirjan takakansi tiivistää tarinan hienosti: riipaisevan hauska, filosofisen älykäs ja vimmaisen rohkea romaani rakkaudesta, periksi antamattomuudesta ja elämän odottamattomuudesta. Lisäisin vielä, että dialogi etenee luonnollisesti ja kokonaisuus on hyvin elämänmakuinen. Tarina toi mieleeni elokuvan Rakkautta ennen aamua ja nuoruuden koskettavan lukukokemuksen kirjan Sinä ja minä ikuisesti parissa. 

Todella hieno teos, jonka parissa kaikenikäiset lukijat viihtyvät ja liikuttuvat. Tarina jää varmasti mieleen pitkäksi aikaa. Jos luet vain yhden kirjan vuodessa, lue tämä!

Amerikan valloitus jatkuu: Indiana

3 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, että tämä on hieno. Kirja tuli minulle postissa joskus aikoja, aikoja sitten ja nyt elokuvan myötä se on pulpahdellut uudelleen esille. Mietin jo (vähän), että pitäisikö lukea.

    VastaaPoista
  2. Samoja kirjoja me aina luetaan, mutta ollaan järjestään niistä eri mieltä:D En ollut ihan noin vaikuttunut kirjasta, mutta nyt tekisi kuitenkin mieli mennä katsomaan se leffa.

    Jännityksellä odotan, mitä tykkäät Hylätystä puutarhasta. Mulla on vielä siitä blogitekstin kirjoittaminen kesken.

    VastaaPoista