perjantai 1. helmikuuta 2013

Blogistanian Globalia

 
 
Joyce Carol Oates - Sisareni, rakkaani (3 pistettä)
 
Camilla Läckberg - Majakanvartija (2 pistettä)
 
Alice Hoffman - Punainen puutarha (1 piste)
 
---
 
Aluksi valinta tuntui vaikealta, huomasin lukeneeni ison pinon hyviä kirjoja viime vuonna, mutta melko moni niistä oli julkaistu aikaisemmin kuin vuonna 2012. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen kärkikolmikkooni, se kertoo minusta aika paljon lukijanakin. Kaikki minulle tärkeät genret ovat hyvin edustettuna: rakastan tiiliskivimäisiä järkäleitä, joissa taidokkaasti kirjoitettu tarina vie lukijaa samalla kun ahdistus painaa rintaa; rakastan jännitystarinoita, joista löytyy murhamysteerin lisäksi muutakin sisältöä ja rakastan ihastuttavia tarinoita menneistä ajoista.
 
Lähelle kärkikolmikkoa päätyivät myös nämä kirjat: Åsa Larssonin Uhrilahja, Sarah Winmanin Kani nimeltä jumala ja Herman Kochin Illallinen.


10 kommenttia:

 1. Punainen puutarha oli itselleni yksi viime vuoden isoimmista myönteisistä yllättäjistä. Pidin kirjasta todella paljon, haluan lukea sen joskus uudelleenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että moni loppujen lopuksi piti Punaisesta puutarhasta. Vaikka muistan lukeneeni monta kehuvaakin arviota, muistelin silti, että kritiikkiäkin kirjasta on esitetty aika paljon.

   Poista
 2. Jännät. Näistä olen lukenut vain ekan (melkein kokonaan) ja Hoffmani vakavasti harkitsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoffmanin tarinakokoelmaan kannattaa kyllä tarttua, jos vähänkin on sellainen kaipaus hyviä vanhaan aikaan sijoittuvia tarinoita. Punaisessa puutarhassa on samankaltainen tee se itse -meininki kuin esimerkiksi Pieni talo preerialla, aikuisten näkökulmasta vain.

   Poista
 3. Läckbergin Merenneito oli mukana minun listani kärkikahinoissa, vaikkei sille lopulliselle sitten päätynytkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä väänsin pitkään Läckbergin ja Larssonin välillä, että kumpi ansaitsee päästä palkintosijoille.

   Poista
 4. Hih, sinullakin Oates ykkösenä! On kyllä upea kirja!

  Tuo Punainen puutarha täytyy minunkin jossain vaiheessa lukea ilman muuta, kun sinä ja monet muut ovat sitä niin kehuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoffmanin kirja on parhaillaan silloin, kun on sellaine olo, että haluaa jäädä kotiin peiton alle lukemaan hyvää kirjaa.

   Poista
 5. Alice Hoffman onkin tuottelias kirjailija. Mietin, miten nimi on niin tuttu ja tajusin, että olen lukenut häneltä joskus aikoja sitten yhden kirjan (Päivän korento). Kirjasto suorastaan tursuaa Hoffmania, joten ensi kerralla voisin ottaa kokeeksi jonkun lainaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alice Hoffman tuntui minustakin nimeltään hirveän tutulta, mutta kun Punaisen puutarhan jälkeen selasin hänen kirjaluetteloaan, en tunnistanut yhtäkään kirjaa. Mutta aivan varmasti luen häneltä vielä jotain muutakin kun aika on sopiva.

   Poista