tiistai 30. elokuuta 2011

Syksy saa tulla!

Lomailu on nyt taaksejäänyttä elämää ja työssä käyvän arki on taas alkanut. Ensimmäinen työpäivä kuluikin rattoisasti päivitellessäni aikuisten kaunokirjallisuushyllyjä ja uutuuspöytää. Tunnit sen kun laukkaavat ohi kun on kivaa:) Huomenna isken lastenosaston puolelle ja laitan hyllyt edustuskuntoon ennen ale-kiireiden alkamista.

Syksy on uutuuskirjojen aikaa ja suurin osa niistä onkin jo rantautunut kirjakauppoihin. Luen mielelläni uutuuksia jo ihan ammattinikin takia, mutta ihan jokaista kirjaa en kelpuuta lukupinoon jo siitäkin syystä, että lukuaikani on rajallinen ja vanhoissakin uutuuskirjoissa on paljon lukemattomia teoksia. Olen aika realisti sen suhteen, mihin kirjoihin tulen todennäköisesti tarttumaan ja mihin en. Moni uutuuskirja voi periaatteessa kiinnostaa, mutta tiedän jo valmiiksi, että niiden ohi tulee jyräämään niin moni muu kirja, ja näin ollen ne periaatteessa mielenkiintoiset kirjat jäävät lukematta. 

Ensimmäisen työpäivän kunniaksi nostin kaikenmaailman uutuuskirjaluettelot pöydälle ja bongasin muutaman kirjan, joka kiinnostaa aivan erityisesti:

Jacques Bonnet: Kirjaston henget
"Kirjaston henget on nautinnollinen sukellus lukemisen ja kirjojen omistamisen maailmaan. Se on kiehtova ja lukemaan innostava, joka ulottuu antiikin klassikoista moderneihin klassikoihin." 

-> Jonkinlainen kokoomateos kirjallisuuden klassikoista, olettaisin. Tuontyyppisen kirjan hankkisin mielelläni ihan omaa kirjahyllyä koristamaan.

Preston & Child: Tulikivi
"Pendergast ei voi vastustaa murhamysteeriä, jonka ainoa looginen selitys tuntuisi olevan yliluonnollinen..." 

-> Olen Pendergast-fani, ja luen sarjan uusimman kirjan aivan ehdottomasti, vaikka juoni ei tällä kertaa kuulostakaan ihan niin mielenkiintoiselta kuin soisin sen kuulostavan...

Stacy Schiff: Kleopatra
"Kleopatra on terävä, älykkäästi ja nautinnollisen analyyttisesti kirjoitettu lukuteos, joka on ansainnut paikkansa kriitikoiden suosikkina ja lehtien suosituslistauksissa." 

-> Muistelmateokseen voisi tarttua taas pitkästä aikaa ja mikäs sopisi sen paremmin kuin mielenkiintoisesta naisesta kirjoitettu teos!

Syksyn kunniaksi olen myös päättänyt lahjoittaa itselleni enemmän kirjoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sellaisen päätöksen tekemistä, että palkkapäivänä nostan 20e ja laitan ne kirjaostoksille varaamaani kirjekuoreen ja suuntaan mahdollisesti kauppaan samantien. Joinain kuukausina en välttämättä löydä mitään hankkimisen arvoista ja silloin summa saa rauhassa karttua kuoressa ja näin on sitten mahdollisesti hintavampaankin teokseen rahaa. Ensimmäinen kirjaostokseni onkin sellainen, mihin vaaditaan kaksi seteliä, joten pitää odotella kärsivällisesti vielä seuraavaan palkkapäivään. Pienillä asioilla saa itsensä ihan uskomattoman iloiseksi:)

2 kommenttia:

  1. Tuo Kleopatra saattaisi kiinnostaa minuakin, mikäli se polulleni sattuu. Ja kuukausittainen kirjanostoreissukin kuulostaa ihanalta. Hyvää syksyn alkua!

    VastaaPoista
  2. Tunnelmallista syksyä sinullekin, Norkku! Olen jostain syystä ihan täpinöissäni tulevasta syksystä. Aika lailla kaikki siihen liittyvä aiheuttaa hymyreaktion.

    VastaaPoista