keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Nalle Puhin rakastetuimmat kertomuksetA.A. Milne & Ernest H. Shepard
suom. 2002
Wsoy


Kaikki kirjan tarinat ovat peräisin ensimmäisen kerran vuonna 1926 ilmestyneestä Nalle Puh -kirjasta. Ja voi miten suloisia tarinoita kirja onkaan pullollaan! Tämä jos mikä on hyvänmielenkirja. Suorastaan hykertelin eilen illalla sängyssä lukiessani näitä. Puolen Hehtaarin metsän asukkaiden dialogi on aivan mahtavaa ja sopivan höpsöä!

Nyt koen kyllä jääneeni paljosta paitsi, kun en ole aikaisemmin Nalle Puhia lukenut. Joku päivä, kun rahaa löytyy kirjaostoksiin, ostan aivan varmasti Nalle Puh kirjan omiin kokoelmiini. Kuvituskin on niin suloista, että eilen illalla kirjaa lukiessani olisi vain tehnyt mieli rutistella jotakuta lujasti. Nasukin on ollut vuosia ykkösinhokkini kaikista maailman hahmoista, mutta tällä kertaa havaitsin tuntevani ihan lämpimiä tunteita Nasua kohtaan.

Tämän version kahdeksassa tarinassa seurataan mm. Nasun yrityksiä pyydystää Möhköfantti, saadaan tietää mitä tapahtui kun Kengu ja Pikku Ruu saapuivat Puolen Hehtaarin Metsään ja seikkaillaan ystävysten kanssa Pohjoisvapalle. Klassikkolistauksissa vaaditaan luettavaksi kuitenkin nimenomaan Nalle Puh -kirja, jossa tarinoita on kymmenen. Sen verran listahirmu olen, että kävin lainaamassa vielä tuon aidon ja oikean kirjan ja luen tänään nuo puuttuvat kaksi tarinaa ja pääsen yliviivaamaan taas yhden klassikon luetuksi.

Tiivistettynä: Mahtava kirja, täysin minun makuuni. Tämän jos minkä pitäisi löytyä jokaisen lapsen kirjahyllystä. Lukekaa hyvät ihmiset Nalle Puhia! 
4 kommenttia:

 1. Nalle Puhin seikkailut ovat yksiä kaikkien aikojen lemppareitani; se on todellakin teos, jonka minäkin vielä hankin hyllyyni - niin itselleni luettavaksi kuin sitten joskus myös lapsia varten.

  VastaaPoista
 2. Minustakin tuntuu, että noihin tarinoihin palaisi mielellään, kun ne kätevästi löytyisivät omasta hyllystä. Kirja-arvioonkin olisi tehnyt mieli kirjoittaa yksi jos toinenkin siteeraus, mutta kun mieluisia kohtia oli niiiin monta!

  VastaaPoista
 3. Nalle Puh on mahtava! Fanitan sitä tosin aikuisena paljon voimakkaammin kuin lapsena. Olen lukenut Nalle Puhia lähinnä englanniksi, mutta olen hankkinut hyllyyn myös suomenkielisen laitoksen odottamaan lapsien kasvamista sopivaan Puh-ikään. :)

  VastaaPoista
 4. Karoliina: Nalle Puhit olisivat varmasti ihania myös alkuperäisellä kielellä. Fiilistely Puhin kanssa jatkui vielä eilen, kun nappasin lainaksi 80-vuotis juhlajulkaisun Nalle Puh -kirjasta. Vau mikä kuvitus!

  VastaaPoista