keskiviikko 31. elokuuta 2011

Lukunurkkaa ja puolison kirjapinoa

K-blogin Jenni kyseli jo aikoja sitten bloggaajien lukunurkkien perään. Kirjainten virrassa -blogin Hanna puolestaan esitteli puolisonsa yöpöydän kirjapinoja. Yhdistänkin nämä kaksi pikkuhaastetta, sillä sen verran samoissa nurkissa liikutaan.

  
Lukunurkkaukseni on ehdottomasti oma puoleni sängystä. Juuri missään muualla en kotona lue. Peiton alla vietän pitkiä aamuhetkiä, jos olen menossa töihin iltavuoroon. Ja illalla muut puuhat hoidettuani keitän kupin teetä ja painun takaisin peiton alle nauttimaan elämästä ja hyvästä kirjasta. Tv:tä en juuri katso, koska tallentava digiboksimme lakkasi toimimasta joskus vuosi kaksi sitten ja en osaa seurata mitään sarjoja ns. reaaliajassa.


Puolison kuvitteellisella yöpöydällä ei juuri tällä hetkellä ole luettavaa, mutta aika ajoin hänelläkin on kirja kesken. Postaus olisi melko köyhä ilman kirjapinoa, joten etsin hyllystä viimeeksi luettuja opuksia. Meissä on selkeitä eroja lukijoina. Ensinnäkin minä luen enemmän ja Jyri vähemmän, mutta toisaalta molemmat suhtautuvat lukemiseen yhtä intohimoisesti. Jyri lukee pelkästään kirjoja jotka omistaa, minä taas luen melkeinpä vain lainattuja kirjoja. Minä yritän lukea mahdollisimman paljon erilaista kirjallisuutta, Jyri lukee pelkästään fantasiaa ja sarjakuvia.

Jos liikunnanohjaajana toimiva puolisoni on tuonut koko ajan enemmän liikuntaa pikkuperheeseemme, niin minä olen tuonut enemmän ja enemmän kirjoja. Seurustelumme alkuaikoina Jyri oli lukenut lähinnä Taru sormusten herrasta -sarjaa, mutta tutustutin häntä pikkuhiljaa muun fantasian pariin. Ostan Jyrille joka vuosi joululahjaksi ja syntymäpäivälahjaksi ainakin yhden kirjan. Fantasialla pystyn yllättämään hänet täysin, koska hän ei seuraa sen genren uutuuskeskusteluja. Sarjakuvat Jyri hankkii kauttani, mutta valitsee ne itse, koska niiden suhteen hän on täysin ajantasalla. Näin ollen kirjapinon kolme ensimmäistä kirjaa Vitsaus, Tuulen nimi ja Satujen valtakunta ovat tuoreimpia lahjakirjoja ja Avengers 6 ja Thor puolestaan hänen itsensä hankkimia. Tilauksessa on Jokeri- ja Captain America -sarjakuvat ja kohtapuolin on hyvä alkaa miettimään tulevaa joululahjakirjaa.

En ole lukenut vielä ensimmäistäkään fantasiakirjaa, jotka olen Jyrille hankkinut, mutta silti olen onnistunut välttämään virhehankinnat kaikki nämä vuodet. Jokaisesta kirjasta on pidetty todella paljon ja yleensä ne ovat vielä niin paksuja että lukemista on riittänyt viikoksi tai pariksi ja yleensä juuri joululoman ja kesäloman ajalle.

5 kommenttia:

 1. Oi, onpa kaunis lukunurkkaus! Ihanat värit :--)

  Minun toinen puoliskoni on aika samanlainen lukija kuin sinun Jyrisi. Hän lukee vähemmän kuin minä, mutta nauttii siitä. On kiinnostunut enimmäkseen kauhu-, jännitys- ja fantasiakirjallisuudesta, myös sarjakuvista. Ja yleensä se olen minä, joka saan kantaa hänelle lukemista kun käyn kirjastossa! :D

  VastaaPoista
 2. Ihana pussilakana ja muutenkin suloinen lukunurkkaus. :) Minä en muuten ikinä osaisi nukkua tuolla puolella sänkyä, olen niin tottunut aina yksilösängyssänikin käpertymään sille toiselle puolelle. :D

  VastaaPoista
 3. Laura: Kiitos:) On se toisaalta ihan hauskaa, että puolisot voivat luottaa toisen kirjamakuun sitten sen verran, että antavat tehtäväksi kirjojen hankinnat:)

  peikkoneito: Kiitos!:) Olemme jo vuosia sitten päätyneet tähän nukkumajärjestykseen ihan siitä syystä, että itse käytän silmälaseja, jotka on saatava yöpöydälle yöksi, joten on kätevintä, että nukun itse siinä yöpöydän vieressä. Toivottavasti seuraavassa asunnossa on tilaa kahdelle yöpöydälle:)

  VastaaPoista
 4. Itselläni on vähän sama juttu lukunurkkauksen kanssa; omassa sängyssä on paras lukea. Ja yöpöydälle ei oikeastaan muuta mahdukaan kuin kirjat, joita luen tai jotka aion pian lukea. :)

  VastaaPoista
 5. Kirjahiiri: Suhtaudun peittoon näin aikuisenakin kuin se olisi paraskin lohturiepu. Minne kotona menen, sinne seuraa peitto mukana. En osaa nauttia elämästä ilman, että on peitto päällä:D

  VastaaPoista