lauantai 12. maaliskuuta 2011

Hip hei viikkoprojektit!

Jo muutaman viikon ajan olen pyöritellyt mielessäni ajatusta tehojaksoista liittyen tiettyihin kirjallisuusgenreihin. Nyt jahkailija on siirtynyt toteutusvaiheeseen: viikolla 11 lukuhetket-blogissa luetaan siis pelkkiä runoja. En ole ollenkaan runotyttöjä, joten nyt on luvassa täysin uusia kirjakokemuksia!

Tämä on samalla pienoinen kevätprojekti, lähiaikoina on toteutumassa tehoviikot myös näytelmien, sarjakuvien, aforismien ja lastenkirjallisuuden parissa. Muita kokonaisuuksia ei ainakaan toistaikseksi ole tullut mieleen, mutta niistä saa ehdottomasti vinkkailla, jos ahaa-elämyksiä ilmaantuu! Kaikki loputkin genret ovat sellaisia, etten niiden kanssa ole kovinkaan sinut. Projekteja yhdistää myös tietynlainen nopealukuisuus. Kiireiselläkin aikataululla ehdin varmasti päivässä lukemaan yhden kirjan, ellen jopa useita.

Mutta tällaista ilmoitusluontoista asiaa tällä kertaa. Ja jos joku tietää runokirjan, joka kannattaisi ehdottomasti lukea niin nyt on oikea aika mainita siitä! Olen hieman skeptinen runojen suhteen ja on kovin luultavaa että nämä ovat ns. ensimmäiset ja viimeiset runot jotka tulen lukemaan;)

10 kommenttia:

  1. Ellei Arno Kotron Sanovat sitä rakkaudeksi ole vielä tuttu, niin lue ehdottomasti!!! Pidin paljon myös Atro Lapin toimittamasta tankarunokokoelmasta Kevätsateiden aika, samoin Maritta Lintusen Valaistut talot -kirjasta.

    Ja siinä olikin sitten mainittuna lähes 50% tähän mennessä lukemastani runoudesta, joten ehkä pieni lisätutustuminen ei tekisi pahaa itsellenikään... :)

    VastaaPoista
  2. Eeva Kilpi: Laulu rakkaudesta.
    Tässä vähän näytettä blogistani: http://kirjaintenvirrassa.blogspot.com/search/label/Kilpi%20Eeva

    VastaaPoista
  3. Kiitos suositteluista! Sen verran voin kirjapinostani paljastaa, että valmiiksi siellä ei ollut mikään ylläolevista. Mutta uutta kirjastokäyntiä luvassa! Eeva Kilpi on nimenäkin tuttu, joten se pitää ehdottomasti sisällyttää viikkoon. Ja huomasin juuri, ettei miesten kirjoittamia runokokoelmia ole myöskään yhtään, joten Arno Kotron runot tulevat täydentämään sitten sitä puutettta:)

    VastaaPoista
  4. Sapfo: Iltatähti, häälaulu

    Osasivat jo antiikin Kreikassa...

    VastaaPoista
  5. Juu, antiikin aika antaa sitten vähän perspektiiviä runojuttuihin. Että ovatko kovinkaan muuttuneet vuosien varrella. Listaan menee!

    VastaaPoista
  6. Löysin blogiisi K-blogin kautta. ;)

    Tässä on minun vanha listani lempirunoistani: http://luovahahmo.blogspot.com/2007/06/runojen-parissa.html

    Mutta jotkut runothan ovat ikuisia. Ja runoja on niin monenlaisia! Kannattaa ottaa iso kasa kirjastosta ja selailla niitä. Runo yhdestä kirjasta ja toinen toisesta. Sitten huomaa mikä kirja alkaakin ns. vetämään. Mitä haluaisi lukea lisää. Sehän on kuin menisi hedelmäkauppaan maistamaan hedelmiä. Ei ole yhdenlaista hedelmää. On niin monta makua! :D

    VastaaPoista
  7. Kiva löytää taas uusi, mielenkiintoinen blogi, tämä sinun!
    Suosittelen Olli Heikkosen runoja.

    VastaaPoista
  8. Niin ja Vilja-Tuulia Huotarisen Iloisen lehmän runot on aivan ihana!

    VastaaPoista
  9. Oi, uusia lukijoita:) Kivaa, että olette löytäneet tänne!

    Ja oi, paljon uusia runosuositteluja! Pitää heti alkuviikosta lähteä täydentämään kirjapinoa! Alan olla aika innoissani tästä projektista:)

    HeidiR: Hyvä vinkki tuo runojen maistelu eri kirjoista! Vaikka minulla on kyllä joku fiksaatio siihen, että kirjat pitää aina lukea kokonaan, joten pitää varmaan silti jokainen teos saattaa päätökseensäkin. Hyvä olisi kuitenkin aloittaa oikein mieluisella teoksella niin ei ainakaan into lopahda kesken sitten.

    VastaaPoista
  10. Kaikki Heidi Liehun (vanhemmat) runot, esimerkiksi kokoelmat "Meillä on silmät", "Mitä ei ollut" ja "Pitkät hyvästit". :)

    VastaaPoista