torstai 2. helmikuuta 2012

Mikä tsäkä!

Uusia aarteita. Iso pino.

Tyttöä on lykästänyt arvonnassa jos toisessakin! Pikku hiljaa on alkanut vakavasti näyttämään siltä, että kirjahyllyn kasvamiselta ei voi välttyä:)

Kaikki alkoi eräänä hienona päivänä, kun pokkaripassini tuli täyteen. Sain siis ihan luvan kanssa raahata yhden kirjan mukanani kotiin. Valitsin Härkösen Kauhun tasapainon, koska minulle jäi hyvä maku hänen Onnen tunti -kirjastaan ja naisen kolumnit ovat aina olleet mielenkiintoisia.

Osallistuin viime syksynä ammattitietokilpailuun, jonka palkintokirja tuli vihdoin ja viimein pari viikkoa sitten. Wsoy muisti minua Jim Thompsonin Kylmä kuolema -teoksella. En olisi miehen teoksia ehkä hyllystä itse valinnut mukaani, mutta toisaalta jännitysgenre kiinnostaa aina ja Thompson on itse asiassa Yhdysvalloista Suomeen muuttanut jäppinen, joten ihan mielenkiintoista lukea suomalainen kirja ulkomaalaisvivahteilla.

Seuraavaksi lykästi uppoa hetkeen -blogin arvonnassa, josta sain itselleni Suomalaisen kirjakaupan lahjakortin ja mennä paukautin hankkimaan sillä Franzenin paljon kehutun Vapaus -teoksen. Mitä luksusta arkeen lunastaa melko kallis uutuuskirja ilman omantunnontuskia!

Sitten sain tiedon, että Kirjavasta kammarista halutaan muistaa ahkerasti brittiläistä kirjallisuutta lukenutta lukutoukkaa. Posti toi äskettäin muhkean yllätyspaketin, joka sisälsi kutkuttavia lukemattomia brittiläisiä kirjoja. Nyt onkin valinnanvaikeus edessä: valloitanko Iso-Britannian kirjallisesti McCall Smithin Naisten etsivätoimisto nro 1 -kirjalla, Joanne Harrisin Five Quarters of the Orangella vai Mossen Kryptalla! Valintaa pohtiessani voin lueskella Nasun lausahduksia rakkaudesta ja mutustella Lontoon rakeita. Kiiiiiitos Karoliina!!!

Ja ihan niin kuin tämä ei olisi jo riittänyt, voittaa päräytin vielä Luetut, lukemattomat -blogin kirja-arvonnassa! Pian minulle jo lähetettiinkin Minette Waltersin Mielen häiriöitä, jonka lukemista odotankin jo innolla!

Terveisiä vaan aika leveästi hymyilevältä kirjabloggaajalta!:)

10 kommenttia:

 1. Vau onpa sinulla käynyt tuuri! Hyviä lukuhetkiä :)

  VastaaPoista
 2. Karoliina on ihanan kekseliäs palkintojenjakajatar. :)

  VastaaPoista
 3. Tyypillä on kyllä käynyt tuuri! Onnea hyllyntäytteistä! Voi kun pääsisin itsekin pian Vapauden kimppuun. Ostin sen siis jo kirjamessuilta, mutta vieläkin se on iskemättömänä hyllyssä. Jokin pidättelee, vaikka uskon, että se on hy-vä...

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja tapahtunut sinulle sonja! Nauti kirjoista :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä moisen kirjasaaliin ääressä kelpaakin hymyillä! :) Minä hypistelin Vapautta kirjakaupassa viimeksi käydessä, mutta hinta oli sen verran komea, että jätin ostamatta.

  Härkösen kolumnit ovat minusta hauskoja. Aina tulee hihiteltyä ääneen ja pyrskähdeltyä, vaikka olisi lukenut samat jutut ennenkin. :)

  VastaaPoista
 6. Kannattaisikohan sinun laittaa nyt lotto vetämään...?
  Mahtava saalis tosiaan!

  VastaaPoista
 7. Onpa sinulla tosiaan ollut hyvä tuuri. Ja mukavaa että Walters löysi tien uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
 8. Vau mitä kirjallisia onnenpotkuja!!

  VastaaPoista
 9. Kivaa, että paketti ilahdutti! Ja huh, millaista lukutoukan tuuria on osunut kohdallesi nyt. Vau, ja ei kun lukemaan!

  VastaaPoista