perjantai 3. toukokuuta 2013

24 h lukumaraton 4.5 - 5.5

Lukumaraton on täällä jälleen! Mies lähtee mökkeilemään viikonlopuksi ja minulle järjestyi menoiltani juuri 24 tunnin pituinen pätkä omaa aikaa, joten aion rentoutua hyvän kirjallisuuden parissa oikein urakalla. Kirjat ovat olleet hankittuna jo jonkin aikaa, joten niitä on tullut hiplattua muutamaan otteeseen. Enää ei kuitenkaan tarvitse odottaa kovin kauan! Odotan siis innolla tulevaa koitosta. Kuvakin minulla kirjapinosta oli, mutta kamera ja läppäri ei jostain syystä työskentele yhteen tänä aamuna, joten tyydytään tällä kertaa pelkkään sanalliseen kirjalistaan:

Rautasormus
Laura
Tulitikkutyttö
Teurastamo 5
Jääkaapin henki
Onnen koukkuja
Luoto meressä
Viides lapsi
William N. päiväkirja
Elokuvamuisti
Henkäys
Elokuvankertoja

Kirjapinosta löytyy aika mukavasti kaikkea. Kirjallisuutta on niin Suomesta, Ranskasta, Kanadasta, Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta kuin Chilestäkin. Genreistä on edustettuna muistelmia, historiaa, kaunokirjallisuutta, jännityskirjallisuutta ja kaunon & jännityksen välimaastossa seilaavia kirjoja. Kirjapinossa on neljä mieskirjailijan tuotosta ja 8 naiskirjailjoiden. Kustantajat ovat myös hyvin edustettuina: löytyy Otava, Tammi, Wsoy, Gummerus, Siltala, Atena ja Like. Olen aikoinaan lukenut kirjoista kolme eli Henkäys, Tulitikkutyttö ja Elokuvamuisti. Tämän kevään uutuuksia löytyy kolme eli Laura, Onnen koukkuja ja Rautasormus. Klassikkokiintiö tulee täyteen kirjoilla Teurastamo 5 ja Luoto meressä. Kaksi kirjaa oli ehdolla lukumaratoniin jo viime vuonna eli Viides lapsi ja William N. päiväkirja.

Heittäydyin lukumaratonin armoille viime kesänä ja tiesin heti haluavani toteuttaa rupeaman uudelleenkin. Viime kesänä tavoitteeni oli lukea 800 sivua, mutta valitettavasti 55 sivua jäi uupumaan. Tällä kertaa pyrin lukemaan 800 sivua ja mahdollisesti hieman ekstraakin. Viimeeksi lukemiseni keskeytyi muutamien sosiaalisten tilanteiden takia ja aloituskin myöhästyi 15 minuuttia. Epämääräiseen puuhasteluun tuhraantui aikaa kolme tuntia! Olisin mielelläni aloittanut maratonin lauantaina hieman myöhemmin iltapäivällä, mutta sunnuntain sovitut menot olisivat kärsineet, joten aloittelen lauantaina klo 13-14 maissa ja toivon, että jaksan lukea energisesti lauantaina ainakin 9 tuntia. Katsotaan!

Huomiseen!:)

17 kommenttia:

 1. Lukumaraton kuulostaa mielenkiintoiselta haasteelta. Tekisi itsekin mieli kokeilla, mutta 1v. pojan äitinä se tuntuu mahdottomalta. Toivottavasti tälläkin kerralla tulet kertomaan väliaikatietoja lukemisistasi. Tsemppiä maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Juu, väliaikatietoja on ehdottomasti luvassa ja kunhan lapsi kasvaa, niin pääset peittoamaan tuloksiani:)

   Poista
 2. Onnea lukumaratoniin! Minä olen suunnitellut ensimmäistä lukumaratoniani kesäkuun puoleenväliin, sillä silloin olisi ensimmäinen kesätenttikin sopivasti ohi ja olisin ehtinyt muutaman päivän levätäkin tenttiin pänttäämisen jälkeen. Kun olen seurannut muiden maratoneja, on tehnyt kovasti mieli pitää oma. Olisin halunnut pitää jo nyt keväällä, mutta opiskelukiireiden takia ei oikein ole ollut hyvää mahdollisuutta, mutta kesällä on vihdoin, jee.

  Olen lukenut listastasi vain Onnen koukkuja. Minun mielestäni ainakin hyvä kirja ja varmasti sopii hyvin osaksi maratonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Lukumaratoniin jää koukkuun, joten sinunkaan kesän koitoksesi tuskin jää viimeiseksi;)

   Poista
 3. Oi, onnea lukumaratonille! :) Vaikka en itse sellaista pystyisi toteuttamaan, näitä on aina yhtä kiva seurata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Minäkin seuraan niin monta kirjablogia, etten läheskään kaikkia juttuja lue kaikilta, mutta lukumaratonpätkät luen aina ahmien:)

   Poista
 4. Uuuu, jännää! Tsemppiä koitokseen!

  Minäkin aion toteuttaa tämän uudelleen, viime kesän kokemus oli niin mukava. En vielä tiedä missä välissä, mutta eiköhän sopiva hetki löydy.

  Seuraan innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Hauska sattuma muuten, tutkin Henkäyksen kansitietoja selvittääkseni onko kirja Ranskasta vai Kanadasta ja huomasin omistuskirjoituksen sinulta. Vuonna 2000 olet toivottanut hienoja lukuhetkiä kirjan parissa - ja silloin olen kirjan lukenutkin ensimmäisen kerran. Ja Tulitikkutyttö toki myös herättää muistoja sinusta ja Heidistä:)

   Poista
 5. Tsemppiä Sonja! Voi kun minäkin tämän joskus ehtisin toteuttaa...

  Laura on muuten kuin tehty tätä tarkoitusta varten; nopealukuinen ja viihdyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Lauran tulen ehdottomasti lukemaan, muista en ole niin varma, mutta Laura tulee olemaan illan viimeinen kirja kun silmät ei enää pysyisi auki, niin toivon Lauran viihdyttävän niin, että kirja on silti ahmaistava kerralla:)

   Poista
 6. Tsemppiä maratoniin! Viides lapsi on hyvä, jopa vähän jännittävä ja Teurastamo 5 taas oli kaikkea muuta kuin mitä itse odotin. Toivottavasti ehdit lukea ne, olisi hauska kuulla ajatuksiasi niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Viides lapsi on blogijuttujen perusteella kuulostanut todella mielenkiintoiselta, mutta Teurastamo 5:stä en itse asiassa tiedä yhtikäs mitään:D

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos!:) Itsekin olen täällä jo innoissani, vaikka maratonin alkuun on vielä aikaa... Vielä pitäisi aamiaista nauttia, katsoa muutama jakso Sinkkuelämää ja käydä kirpparilla.

   Poista
 8. Ihana ajauts lukumaratonista! Pitää ehkö joskus kokeilla. 800 sivua on kyllä aika paljon... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos aikaa joskus järjestyy. 800 sivua on ihan mukava saavutus - varsinkin kun tyttöystävä totesi, että vau, aiotko lukea yhden kirjan kokonaan maratonin aikana. Ja vastasin, että öh, aion pyrkiä viiteen tai kuuteen kirjaan:D Mutta lähes poikkeuksetta muut kirjabloggaajat ovat kyllä lukeneet samassa ajassa lähes tuplamäärän sivuja, joten oikeastaan olen superhidas lukija.

   Poista
 9. Minäkin olen ajatellut joskus toteuttaa jonkinlaisen lukumaratonin, mutta ajattelin tehdä sen jossain vaiheessa esim. puistossa tyylillä kirjapino mukaan ja menoksi.

  Kai näissä pidemmissä vuorokauden maratoneissa nukutaankin välillä? ;)

  VastaaPoista