Joka toinen blogi on heittänyt kirjahaasteita kehiin ja kilpailuhenkisenä on suorastaan pakko ottaa osaa edes muutamiin. Fiksuna tyttönä olen kuitenkin tajunnut rajata osallistumiseni kolmeen kirjahaasteeseen, jotta ei menisi ihan överiksi. Ja tavoiteltavaa jää yllinkyllin loppuvuodelle.
Lue kirja ja katso elokuva -haasteessa pyritään lukemaan 10 sellaista kirjaa, joista on olemassa elokuvaversiokin. Ja sitten luonnollisesti pitäisi katsoa vielä se elokuva. Järjestys on vapaa, mutta itse tykkään aina tutustua ensin kirjaversioon. Aluksi ajattelin, että tämä on helppo nakki, mutta eihän se olekaan. Minulla on kyllä kymmeniä elokuvia katsomatta, joista olen jo lukenut kirjaversion. Tilannetta mutkistaa kuitenkin kummasti se, että molemmat versiot pitää kokea tänä vuonna. Nyt pää jyrkyttääkin tyhjänä: en edes tiedä mitä parivaljakkoja voisi ottaa harkintaan. Ehdotuksia? Tämä haaste siis tuskin tulee päätökseensä, mutta ainakin näihin voisin yrittää tutustua:
Larsson: Miehet jotka vihaavat naisia
Larsson: Tyttö joka leikki tulella
Larsson: Pilvilinna joka romahti
Mankell: Wallander-sarjan joku kirja
Lander: Tummien perhosten koti
Gilpert: Eat Pray Love
Gilpert: Eat Pray Love
Toinen mielenkiintoinen haaste on 10 klassikkoa. Tarkoituksena on tutustua 10 klassikkoon ja aikaa on 11 kuukautta. Tämän pitäisi sujua mutkattomasti, sillä pyrin lukemaan klassikoita aina silloin tällöin. Vuoden 2011 lukulistassani onkin jo muutama klassikko. Alustavasti listalta löytyy siis seuraavat:
Golding: Kärpästen herra
Grass: Peltirumpu
Irving: Garpin maailma
Lindgren: Veljeni Leijonamieli
Orwall: 1984
Stevenson: Aarresaari
Swift: Gulliverin retket
Verne: Matkalla maailman keskipisteeseen
Kolmanneksi suoritettavien listalle päätyi Minihaaste. Haasteita tulee olemaan kuusi vuoden aikana ja jäljellä olevia haasteita ei ole vielä määritelty. Ensimmäinen haaste pitää sisällään tutustumisen kirjailijaan, jonka teoksiin on halunnut tutustua jo pidemmän aikaan, mutta ei ole saanut aikaiseksi. Tämä antoi hyvän syyn tarttua Siri Hustvedt'in uusimpaan.
Sopisko leffa-jutskaan myös Landerin Käsky? Itse en ole lukenut kirjaa, mutta leffa on ainakin sikahyvä. Voisin muuten aloitella Woolfin Majakkaa ens viikolla rinnakkain 1222:n kanssa, vieläkö intoa riittää osallistua kanssani klassikonselätykseen? :)
VastaaPoistaJuu, Landerilta ei ole Käskyynkään tullut tutustuttua! Jos tykkään Tummien perhosten kodista niin siitähän olisi hyvä jatkaa Landeriin tutustumista.
VastaaPoistaMajakka käy! Mäkin luen 1222:n ensi viikolla eikä mulla olekaan vielä muita lukusuunnitelmia. Oli pakko käydä kurkkaamassa teoksen sivumäärä ja 257 s. kuulostaa ihan mahdolliselta selättää:)
Jos Ian McEwan kiinnostaa niin kirja/leffapariksi Sovitus. Itsekin otan sen yhdeksi pariksi haasteeseen. Monika Fagerholmin Ihanat naiset rannalla, Hosseinin Leijapoika, Boynen Poika raiadallisessa pyjamassa on myös hyviä kirja-leffapareja. Aikamatkustajan vaimo, Mehiläisten salaisuudet ( mun all time favorite<3) ja Revolutionary Road. Aavikon kukka ja Oma taivas tulee vielä mieleen:) Onhan näitä;D
VastaaPoistaKiitos vinkeistä Sanna. Ihanat naiset rannalla ja Poika raidallisessa pyjamassa voisi sisällyttää haasteeseen.
VastaaPoistaSovitus, Aikamatkustajan vaimo, Revolutionary Road, Aavikon kukka ja Oma taivas on "valitettavasti" ehditty lukea jo aikaisemmin.
Leijapoikaa jotenkin karsastan. Olen lukenut Tuhat loistavaa aurinkoa ja kuulun ehkä siihen koulukuntaan, joka uskoo, että luettuaan yhden lähi-itä-kirjan, on lukenut ne kaikki... :)
Mehiläisten salaisuudet on täysin tuntematon minulle. Pitää laittaa korvan taakse!