keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Vaimotesti

Graeme Simsion
2013 suom. 2014
330 s./Otava


Uuden vuoden kunniaksi päädyin lukemaan jotain uutta ja mukavuusalueen ulkopuolella olevaa.

Tarinan keskiössä on elämäänsä minuuttiaikataulun mukaisesti suorittava genetiikan professori Don Tillman, joka on kyllästynyt etsimään vaimoa perinteisin tavoin. Nyt turhanpäiväiset treffi-illat ovat kaukaista menneisyyttä, sillä Don on kehittänyt Vaimotestin, jonka avulla on helppo päästä epäsopivasta vaimomateriaalista eroon ilman kiusallisia kohtaamisia kasvotusten. Asiat eivät kuitenkaan suju täysin Donin suunnitelmien mukaisesti, sillä kuvioihin ilmestyy pian Rosie, joka on täysin mahdoton vaihtoehto elämänkumppaniksi, mutta silti niin kiehtova...

Pyrin välttelemään romanttisia parisuhdekirjoja - olivat ne sitten miten älykkäitä tahansa. Kyseinen genre ei vain mitenkään ota sopiakseen kirjamakuuni. Tästäkään tarinasta en innostunut sen kummemmin, mutta oli se lopulta ihan mukavaa viihdettä uuden vuoden hulinoiden keskellä. Elokuvien saralla olen puolestaan romanttisten komedioiden suurkuluttaja, joten leffana tarina voisi hyvinkin toimia.

Minulle kirjan parasta antia oli Donin New Yorkin matkan kuvaus. Varasimme pari päivää sitten itsekin matkan kyseiseen kaupunkiin, joten matkakirjallisuutta ahmittuani oli hauskaa lukea myös muiden - tässä tapauksessa fiktiivisten henkilöiden - matkakokemuksista. Olen myös yhä enemmän miettinyt omaa elämääni ja mahdollisia pieniä muutoksia, joita haluaisin elämäntapaani liittyen tehdä, joten siinä mielessä Donin elämänmuutokset olivat myös inspiroivaa luettavaa. En silti voi sanoa ihastuneeni kirjaan sen kummemmin. Välipalakirja.

Kustantajan esittelysivulle tästä.

Kirjasta innostuneen kirjabloggaajan arvosteluun tästä.

Kirjallinen maailmanvalloitus - Australia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti