sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Ah, autuas elämä!

Syysloma on todella hellinyt sielua ja ruumista. Vaikka kesällä tulikin muutaman kerran kiristeltyä hampaita lyhyehkön loman takia, en nyt voisi olla tyytyväisempi tästä irtiotosta keskellä kauneinta ruskaa. Ehkä näin ensi vuonnakin...

Kesällä kirjablogeissa kiersi tiuhaan tahtiin kaikenmaailman kesäkuulumislistoja, mutta en tuolloin ehtinyt istumaan alas moista kirjoittamaan. Nyt voisin kuitenkin muutaman syyslomamuiston jakaa ja pysähtyä miettimään mitä kaikkea sitä tulikaan tehtyä.

Ensinnäkin minulta oli suuri saavutus olla suunnittelematta mitään. Yleensä lomat menee niin, että kalenteri on niin täynnä, että ihan harmittaa, ettei 24/7 pyjamabileille omassa seurassa jääkään aikaa. Muutaman kerran joutui mies nytkin hillitsemään, kun olin kalenteri kädessä suunnittelemassa sitäsuntätä, mutta onnistuin piilottamaan kalenterin takaisin laatikkoon.

Selkään taputuksen ansaitsen ainakin siitä, että onnistuin pitämään kodin siistinä vaikka olinkin koko ajan levittelemässä tavaroitani kaikille kodin pinnoille. Onnellisuusprojekti -kirjan lukemisella on selkeästi ollut kauaskantoinen merkitys elämässäni. Onnistuimme myös tekemään kaikki to-do-listan asiat, kuten viemään auton huoltoon, tilaamaan luottokortit tulevaa New Yorkin matkaa varten, varaamaan hammaslääkäriajan ja laittamaan pihan talvikuntoon. Ei niitä hauskimpia asioita, mutta miten ihanaa onkaan raksia niitä suoritetuksi!

Shoppailun suhteen loma oli suuri menestys! Olo on suorastaan voittamaton, kun on tehnyt loistavan löydön, josta on iloa pitkäksi aikaa, mutta en loppujen lopuksi oikeastaan jaksa ostoksilla oloa. Tai sanotaan näin, että noin neljä kertaa vuodessa se on todella hupia, siihen neljä kertaa päälle ja se on vielä siedettävää, kunhan se ei kestä koko päivää, mutta sen jälkeen sietokyky alkaa kärsimään ja pystyn tekemään vain tehoiskuja muutamaan liikkeeseen. Loman aikana löysin yhdet ihanat talvisaappaat housujen kaveriksi (kotona oli pelkästään mekoille sopivia kavereita) ja ne jokanaisen fiksut talvikengät eli goretex-versiot, joka eivät ole mauttomuuden huippu. Kävipä jopa niin hyvin, että villakangastakkieni lisäksi naulakkoa koristaa nyt myös rento parka-tyyppinen talvitakki, joka on myös niin ihana, että tekisi mieli käydä silittelemässä sitä koko ajan. Ja ihan niin kuin tässä ei olisi ollut jo tarpeeksi onnea, hankin myös oikein mainiot nahkahansikkaat ja ensimmäisen statement-kaulukorun. Kyllä nyt kelpaa!

Onnistuneen lomailun kaava muodostui tällä kertaa pienestä jokapäiväisestä sosiaalisesta kohtaamisesta yhdistettynä monituntiseen luppoaikaan, jonka käytin kotona miten parhaaksi näin. Lounastreffit ystävän kanssa - ja koko loppupäivä Teho-osaston neljättä tuotantokautta. Juoksulenkki siskontytön kanssa - ja loppupäivä uusimman Olivian parissa. Shoppailureissu Hyvinkäällä - ja loppupäivä herkuttelua tapasten kanssa Cokista litkien. Iltateetä ystävällä - ja loppupäivä skräppäillen leikekirjaan. Vierailulla ystävien uudessa kodissa remontin keskellä - ja loppupäivä espanjankielen oppikirjan parissa uusia asioita tankaten.

Iloisia hetkiä vietin katsellessani Kolmas kivi Auringosta -sarjan uusintoja, jotka ovat alkaneet pyörimään taas TV5:lla. Mahtavaa, nyt tiedämme mitä tapittaen syömme ilta-ateriamme sohvalla loppuvuoden:) Päädyin TV5:lle pelkästään siitä syystä, että huomasin sattuman kautta, että kyseinen kanava näyttää Dawson's Creekin kokonaisuudessaan uudelleen ja minä aion niiiiin katsoa kaikki jaksot! Hyviä tv-uutisia siis. Lomalla ehdin myös aloittaa ikuisuusprojektin eli tallentamieni kirjaohjelmien katsomisen. Katsoin nyt aluksi Kirjapiirin Tervon ja Hotakaisen haastattelut, mutta kaikenlaista löytyisi vielä boksilta, kunhan ehtii... Hotakaisen haastattelu avasi valtavasti omaa lukukokemustani Luonnon laki -kirjasta, joten olen iloinen, että tulin katsoneeksi ohjelman. Tv:n ja kirjallisuuden liittoon liittyy vielä Camilla Läckbergin tehtailema sarja elokuvia, joista olen nyt katsonut kaksi. Tai no, en tiedä onko niitä enempää, eilen kun ohjelmapaikalla tulikin jo Mankellia... Ensimmäisen jakson jälkeen olin ehkä himpun verran skeptinen, että tämmöinenkö tämä nyt on, kaikenlaisia vapauksia otettu kirjasarjasta tuttujen henkilöhahmojen suhteen, mutta nyt Erica ja Patrik tuntuvat aidoilta ja oikeilta. Mielelläni katsoisin osia lisääkin.

Niin, ja ne kirjat. Ensinnäkin loistaviin ostoksiin kuului myös kirjaan kiinnitettävä lukuvalo, joka mahdollistaa omat lukusessiot olohuoneessa, jossa miekkonen pelailee tv:n ääressä kynttilävalaistuksessa. Silmät tietenkin rasittuu, jos alkaa jatkuvasti lukemaan pimeässä, mutta silloin tällöin on mukava nauttia olohuoneen tunnelmasta kirja kädessä. Lukeminen oli oikein leppoisaa koko loman ajan. Pendergastin uusin seikkailu oli nappivalinta lomalukemiseksi, mutta viihdyin ihan hyvin myös noita-aiheen parissa (Noitanaisen älä anna elää ja Noitavaellus) ja kotimaisen Talvisota-nimisen kirjan kanssa. Tällä hetkellä kesken ovat Prime time ja Missä olet, Bernadette? Loppuvuoden kirjavalintojen kanssa tulee kyllä olemaan vaikeaa. Niin vähän lukuaikaa, niin paljon mielenkiintoisia kirjoja! Jos nyt kuitenkin yritän olla ahdistumatta;)

Huomenna sitten taas töitä kohti! Monta on tuoretta ideaa takataskussa ja levännyt mieli, joten eiköhän arki taas suju mukavasti, joulua kohti mennään eikä anneta pimeiden aamujen haitata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti