keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kysymyksiä ja tietenkin niitä vastauksia

Minua on ilahdutettu paristakin eri suunnasta kysymyksillä, ja nyt on aika pysähtyä miettimään niihin vastauksia. Kysymyksien lisäksi ilahduin siitä, että löysin kätevästi pari uutta kirjablogia seurattavaksi!:) Aika tuntuu olevan välillä kovastikin kortilla, enkä oikein ikinä saa aikaiseksi etsiä uusia blogeja syötteenlukijaan syötettäväksi. Kiitos siis Tintille ja Merenhuiskeelle! You made my day!

1. Mieleenpainuvin matkustusmuistosi?
Paha! Lapsuudessa tehdyt rantalomat ovat toki jääneet mieleen ihanina muistoina, kun kaikki on ollut uutta ja erilaista ja jännittävää. Sanon kuitenkin, että parin vuoden takaisin Barcelonan matka oli mieleenpainuvin, koska pääsin piiiitkästä aikaa ulkomaille ja seura oli parasta mahdollista, kaupunki juuri niin ihana kuin olin aina kuvitellutkin ja espanjaakin pääsin hieman solkkaamaan:)
 
2. Mitä aiot lukea kesälomalla?
Ainakin L.M. Montgomerya, Tove Janssonin Kesäkirjan, kasan jännäreitä ja muutamia lapsuuden suosikkeja kuten Neiti Etsivää, Viisikkoa yms. Haaveissa olisi järjestää itselle aikaa 24 tunnin lukemissessiolle, ja katsoa mihin rahkeet ns. riittää:)
 
3. Jos voisit matkustaa minne tahansa, niin minne menisit?
New York on seuraava matkakohde, kunhan rahat saadaan joskus kasaan. Jos kaikki olisi mahdollista, tekisin pidennetyn matkan Yhdysvaltoihin ja kävisin samaan syssyyn kääntymässä New Yorkissa, LA:ssa, New Orleansissa ja Floridan Disney-puistossa.
 
4. Kirja, joka on naurattanut sinua?
Juoppohullun päiväkirja, kaikki ensimmäiset Lasten suusta kuullut -kirjat ja... No ei kyllä tule tähän hätään muita mieleen. Yritän jostain syystä vältellä huumoripainotteisia kirjoja, en tiedä miksi. Kai se olisi välillä ihan hauska vain nauraa lukiessa...
 
5. Kirja, joka on itkettänyt sinua?
No siis ainakin Montgomeryn Anna-sarjan kaikki osat ja Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen. Siis voi herranen aika sitä kyyneleiden määrää!
 
6. Mikä on parasta kesässä?
Energisyys, joka valtaa mielen ja ruumiin. Hyvällä fiiliksellä sitä tekee pitkän päivän aikana vaikka mitä kivaa!
 
7. Millaisesta mukista juot mieluiten aamukahvisi/-teesi?
Teetä juon, mieluiten esteettisesti hyvännäköisestä ja melko isosta mukista:) KoKo-sarjan valkoinen muki on esimerkiksi jees. Ja Pentikin valko-harmaa-raitainen sarja.
 
8. Minkä kirjan haluaisit lukea uudestaan?
Sannan jenkkivuosi tulee ainakin jossain vaiheessa uudelleenlukuun. Ja Neiti Etsivien parhaat kirjat haluaisin tahkoa uudelleen läpi. Odotan myös sitä päivää, että Harry Potterit ovat unohtuneet mielestä siinä määrin, että ne voi lukea uudelleen:)
 
9. Mikä oli toiveammattisi lapsena?
Yksi toive oli ainakin koulun siivooja:) Tykkäsin meidän koulun hengestä, ja ajatus siitä, että joku päivä on iso, eikä voikaan enää viettää aikaa siellä, oli kamala. En tiedä miksi en haaveillut tulevani opettajaksi, vaan koin sitten siivoojan olevan itselleni sopivampi ammatti:D
 
10. Mikä on mielestäsi paras kesäruoka?
Makkarasta en juuri välitä, mutta onhan se ihanaa saada ne pari nuotiolla/grillissä tehtyä makkaraa kesässä. Taidan syödä aika lailla samoja ruokia kesät talvet, enkä esimerkiksi ole mikään hillitön mansikkafani, joten ihan ultimate-suosikkia ei taida olla. Fresitaa on ihana nautiskella kesäiltoina.
 
11. Jos kirjoittaisit romaanin, millainen se olisi (laji riittää)?
Rahkeita kirjoittamiseen ei juuri ole, mutta laji voisi olla...kääk... joku muistelmatyyppinen ratkaisu esimerkiksi. Suuri sukutarina vaikka höystettynä monilla elämäntarinoilla:)
 
---
 
1. Mikä on ahdistavin kirjamuistosi?
Varmaankin Salman Rushdien Keskiyön lapset. Kirja, joka E_I vastaa mitenkään kirjamakuani, ja jäi kesken jo ensimmäisen sivun jälkeen. Kirjasta pääsin eroon nopeastikin, ahdistus jäi vuosiksi:D
 
2. Mikä on paras paikka lukea kirjaa kesällä?
Tylsää, mutta oma sänky kesälläkin:) En oikein tykkää lukea muissa asennoissa, enkä oikein hirveässä auringonpaisteessakaan. Siis pienet lukusessiot käy, mutta esim. kaksi tuntia viltin päällä nurmikolla on jotenkin nou nou.

3. Luetko kirjoja muilla kielillä kuin suomeksi?
Ehkä kerran kahdessa kuussa englanniksi. Ruotsia olen yrittänyt uudelleen saada päähän, ja olen onnistunut lukemaan jo kaksi lastenkirjaa ruotsiksi:D Espanjaksi haluaisin lukea jotain, mutta senkin kielen suhteen täytyisi alkaa uudelleen alkeista.

Lainaan mieluummin ja ostan omaksi sitten, jos totean ne kultakimpaleiksi. Vien kaikki keskivertokirjat suoraan kirjaston vaihtohyllyyn.

No siis Tylypahkahan olisi ihan ehdoton! Ja olisihan se ihanaa päästä kukkakedolle hyppelemään Montgomeryn tyttöjen kanssa.
 
6. Ketkä kuusi fiktiivistä henkilöä kutsuisit päivälliselle?
Kyllä minulle passaisi esim. Sinkkuelämää -sarjan naisten seura yhden illallisen ajan. Eikä lisävieraita välttämättä tarvittaisi, eiköhän kyseiset naiset pitäisi tilanteen sopivan hilpeänä.
 
7. Mikä on ollut paras tänä vuonna lukemasi kirja?
Blondi taitaa keikkua ykkösenä tällä hetkellä ja näillä fiiliksillä. Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen hyvänä kakkosena, mahdollisena tulevana ykkösenä.

8. Mitä kappaleita kuuluisi elämäsi soundtrackiin?
Porcupine Tree - The Rest Will Flow
Porcupine Tree - Buying New Soul
Scandinavian Music Group - Minne katosi päivät
Scandinavian Music Group - Ylpeä sydän
PMMP - Lapsuus loppui
PMMP - Kesäkaverit

9. Millaisista elokuvista pidät?
Sellaisista kuin Big Fish, Mona Lisa Smile, Rakkautta vain, Keisarin uudet kuviot, Skeleton Key, The Village...

10. Miten valitset kirjastossa lainaamasi kirjat?
Valitettavasti aika epäspontaanisti. Mielessä on miljoona kirjaa, jotka olisi kiva lukea, ja aika lailla jo kotona tiedän, mitä aion ainakin lähteä yrittämään etsimään. Katselen mahdollisesti läpi erilaiset kirjalistat, kuten Naiskirjailijoiden 100 must-read ja yritän tehdä bongauksia, jotka sopivat juuri vallitsevaan mielentilaan.

11. Kirjoitatko päiväkirjaa?
En. Teen tosin leikekirjaa, johon kokoan kuvien ja skräppäilyn avulla hauskoja ja tärkeitä hetkiä muistiin.
5. Mihin kirjalliseen maisemaan tai maailmaan haluaisit mennä vierailulle?
4. Haluatko omistaa lukemasi kirjat vai lainaatko ne mieluummin kirjastosta?

2 kommenttia:

  1. Kiva kun vastasit :) Mua ilahdutti suuresti tuo koulun siivooja toiveammattina. New York olisi täälläkin haaveena. Joutunen kuitenkin muutaman vuoden vielä sitä reissua odottamaan.

    VastaaPoista
  2. Ihana toiveammatti tosiaan! Ja tuo Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen alkoi kyllä kiinnostaa.

    VastaaPoista